DSV Gorj, sancțiuni drastice înainte de Paște

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au aplicat 13 sancțiuni în valoare de peste 51.000 de lei, în timpul controalelor făcute înainte de Paște.

Cele mai multe amenzi au fost încasate de magazine alimentare și măcelării. Trei amenzi a câte 10.000 de lei fiecare au primit trei magazine alimentare pentru neîntreținerea spațiilor și depozitarea necorespunzătoare a alimentelor.

”Am aplicat o amendă de 10.000 lei la un magazin alimentar, pentru deficiențe de etichetare a produselor alimentare. Tot o sancțiune în valoare de 10 mii de lei am acordat-o unui alt magazin pentru neîntreținerea spațiilor și aparaturii frigorifice (cele 4 vitrine orizontale prezintă un grad ridicat de uzură, iar sistemele de închidere nu au chedere și nu asigură închiderea etanșă). De asemenea, tot 10.000 lei am aplicat la un alt magazin alimentar, pentru mai  multe deficiențe constatate”, transmite DSV Gorj.

O amendă de 1.200 lei a fost aplicată la o măcelărie, unde a fost identificată cantitatea de 23 kg carne tineret ovin cu marca de sănătate nelizibilă. Inspectorii DSV au confiscat cantitatea respectivă, fiind  destinată către neutralizare.

Amenzi similare au mai primit și anumite persoane fizice, un snack-bar, dar și alte unități alimentare.

Controalele au avut loc în: Aninoasa, Arcani, Bălănești, Bălești, Bărbătești, Bâlteni, Bolboși, Borăscu, Brănești, Bumbești-Jiu, Bumbești-Pițic, Căpreni, Ciuperceni, Crușeț, Fărcășești, Glogova, Godinești, Jupânești, Motru, Mușetești, Novaci, Padeș, Runcu, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Turburea și Vladimir.  

Vizualizări: 895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: