Penalități de 90.000 de lei pentru un kilometru de asfalt. Primărie executată silit!

O primărie din județul Gorj este executată silit pentru penalități de întârziere la plata unei lucrări realizate în comună. Vorbim de primăria Stănești, care are de plătit firmei SECOL penalități de 90.000 de lei pentru o factură neachitată la timp în anul 2019.

În urma unei licitații, primăria Stănești a încheiat cu firma SECOL un contract privind modernizarea unui drum din localitate. Investiția este una destul de mare, însă în anul 2019 autoritățile locale au întârziat plata unei facturi pentru o porțiune din drum de numai un kilometru.

Deși factura a fost plătită ulterior, firma a acționat în instanță primăria pentru întârziere la plată. ”Este vorba de un contract încheiat cu firma SECOL pentru un drum din Stănești. Este o investiție mare care se derulează în etape și la un moment dat s-a întârziat plata unei facturi pentru un kilometru de drum. S-a plătit ulterior factura, numai că penalitățile au curs, iar firma a dat primăria în judecată pentru aceste penalități. Suntem acum executați silit pentru suma de 90.000 de lei, ceea ce reprezintă penalități de întârziere. Precizez că factura este plătită”, a declarat Constantin Bicheru, primarul din Stănești.

Investiția nu este încă finalizată, pentru că mai trebuie turnat al doilea strat de asfalt.

De precizat este faptul că firma SECOL este cea care a câștigat licitația pentru continuarea centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu.

Vizualizări: 15,879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: