„Moromeţii 2”. Un gorjean îi dă viaţă lui Ilie Moromete

Lungmetrajul „Moromeţii 2” va fi lansat în cinematografele româneşti pe 16 noiembrie. Dacă primul film a fost o adaptare fidelă a romanului lui Marin Preda, continuarea are la bază un scenariu inspirat din volumul al doilea, din „Viaţa ca o pradă” şi publicistica lui Preda. Scenariul reia firul poveştii familiei Moromete după cel de-Al Doilea Război Mondial, într-un context istoric extrem de frământat: instalarea comunismului. Cele două personaje principale, Ilie Moromete şi fiul său Niculae, văd aceste schimbări cu ochi diferiţi, prilej permanent de conflict. Ele sunt interpretate de gorjeanul Horaţiu Mălăele şi Iosif Paştină, student la UNATC aflat la primul rol important.

„Este un film ce va arăta istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a ţăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experienţe sociale dezastruoase”, a spus actorul Horaţiu Mălăele.

Distribuitorul Transilvania Film va organiza un turneu naţional de promovare a „Moromeţii 2”, cu participarea realizatorilor. (A.A.)

Vizualizări: 2,749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: