Moș Băsescu și prietenele lui

Vorba unei prietene de pe Facebook: permiteți-mi să vomit puțin în gură când văd ce feminism l-a cuprins pe Traian Băsescu, autorul replicii „țigancă împuțită” (printre altele) și autor, zic mai mulți apropiați, al mai multor corecții fizice aplicate doamnei, dacă nu cumva și domnișoarelor. Zice fostul președinte, actualul penal: „Dacă pasiunea este să le băgăm pe doamne la pușcărie, o facem. O femeie trebuie tratată altfel decât bărbații, mai ales când e vorba de penitență. M-a oripilat când ați băgat la beciul domnesc o femeie în opt luni. Atunci să facem o țară de procurori. Eu vă spun ca un fapt de viață: încercați să protejați femeile chiar și de furia justiției. Dacă nu au omorât, nu au spart case, să încercăm să le protejăm.”

În traducere liberă: „lăsați-le pe Elena și pe Ioana în libertate, că n-au omorât și n-au spart case. Numa’ au furat.”

Câteva precizări pentru dobitocul de președinția căruia trebuie să ne fi rușine tuturor:

1.     Nici o femeie nu cere să fie tratată „altfel” decât bărbații. Din contră. Tratarea femeilor ALTFEL este misoginism, chiar și atunci când ție ți se pare că ești gentleman. Nu ești.

2.     De când nu-ți convine „o țară de procurori”, mai exact? Cine a făcut, Traiane, țara asta de procurori? Cine și-a făcut un titlu de glorie din protejarea și încurajarea DNA-ului? Și, mai ales, cine nu a semnalat absolut nici un abuz al procurorilor câtă vreme a fost în funcție, iar gașca lui de bandiți a fost protejată? Vrei abuzuri ale procurorilor? Ei, ăsta e cel mai mare: abuzul de a fi întors privirea de la furtișagurile tale și-ale acoliților tăi timp de 10 ani. Oribil, într-adevăr.

3.     Preocupat să-ți ții amanta și fata departe de pedeapsa pe care și-o merită, ai uitat prin ce trec femeile care NU fură, în țara asta. Poate merită să vă abateți atenția, domnule președinte, asupra cazului din Balta Sărată (Teleorman), unde un copil de 2 ani a căzut în fântână și este în stare gravă la spital. Ați văzut cum arătau casa și curtea acelei familii, domnule președinte? Ați văzut-o pe mama subnutrită, probabil mai mică de 20 de ani, care are deja doi copii și e gravidă cu al treilea, în luna a opta? De ce sunt atât de săraci oamenii ăia, domnule președinte? De ce nu „TRĂIESC BINE”? De ce cade casa pe ei? De ce n-au ce mânca? Nu cumva pentru că Elena a dumitale A FURAT DE LA EI, domnule președinte? N-a omorât, zici? Oho, ba a omorât! Și-ncă cum a omorât! Furând de la stat, omori oameni, domnule președinte! Așa că dumitale fă în continuare valuri. Văd că te ambiționezi să fii privit ca un criminal mai mare decât însuși Iliescu. Succesuri, ce să zic!

Vizualizări: 856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: