Moş Crăciun ia dulciuri pe datorie

Angajaţii Primăriei Vladimir vor rămâne fără bani de sărbători întrucât nu mai există fonduri pentru plata salariilor. Ba mai mult, de Moş Crăciun, autorităţile locale vor cumpăra dulciuri pentru copiii comunei pe datorie, plata urmând să fie făcută în primăvară. Primarul spune că s-a ajuns la această situaţie din cauza arieratelor de peste 2 miliarde de lei vechi ale primăriei.

Primăria Vladimir nu mai are fonduri pentru plata salariilor celor aproximativ 20 de angajaţi. La începutul acestei luni, oamenii trebuiau să-şi primească remuneraţiile aferente lunii noiembrie, însă edilul local spune că nu există nici o şansă pentru ca salariile să fie plătite înainte de 10 ianuarie. Astfel, angajaţii Primăriei Vladimir vor intra în anul 2013 cu două salarii restante. „Angajaţii Primăriei Vladimir nu îşi vor primi salariile înainte de sărbători pentru că avem de plătit arierate în valoare de 2,3 miliarde de lei vechi. Lunar, suntem obligaţi să achităm 5% din restanţă. Am făcut solicitări la Consiliul Judeţean şi la Direcţia de Finanţe, însă toţi banii care vin din cotele defalcate merg către arierate”, a declarat Marius Vijulan, primarul comunei Vladimir.

Pentru plata salariilor aferente lunii noiembrie e necesară suma de aproximativ 350 de milioane de lei vechi, banii urmând să fie alocaţi din bugetul pe anul 2013. „Acum singura sursă de venit o reprezintă o reprezintă încasările proprii, care practic sunt inexistente la sfârşit de an. Până nu vom aproba bugetul pe anul 2013, nu avem de unde să facem rost de bani. Sperăm ca în jurul datei de 10 ianuarie să reuşim să plătim salariile de pe lunile noiembrie şi decembrie”, a mai precizat Marius Vijulan.

CADOURI

În ciuda problemelor financiare cu care se confruntă Primăria Vladimir, Moş Crăciun va veni la toţi cei peste 300 de copii de raza comunei. „Moş Crăciun va veni la cei 322 de preşcolari şi elevi de pe raza comunei. Sperăm să găsim o firmă care să ne dea dulciuri pe datorie, iar banii să-i plătim în luna martie. Am vrea să facem achiziţii cam de 70 de milioane de lei vechi, pentru pachetele copiilor”, a declarat primarul Vijulan.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: