Moşoiu, dispus să-i ia locul primarului Popescu în ALDE

Se ascut deja cuţitele pentru alegerile din 2020. La Drăguţeşti, Vasile Moşoiu va candida din nou. Dat afară din PSD, exclus şi din PNL, Moşoiu anunţă la Radio Infinit că e dispus să treacă la ALDE, numai să candideze pentru un nou mandat. Locul va rămâne liber după ce actualul primar va migra către PNL, este scenariul vehiculat acum de Moşoiu.

Reporter: De unde a pornit acest zvon?

Vasile Moşoiu: Pe surse, vă pot informa că s-a ajuns la concluzia ca domnul avocat Pecingină şi-a luat angajamentul în faţa domnului preşedinte Vîlceanu ca Popescu Ion Dumitru, actualul primar, de la ALDE, va trece de partea Partidului Naţional Liberal. Pe surse, am aflat că domnul Pecingină, sfătuitorul, colaboratorul de suflet al primarului, partenerul de nădejde al comunei Drăguţeşti, i-a spus lui Vîlceanu că Popescu va fi candidatul PNL pentru mandatul 2020 – 2024.

Rep.: Şi acesta a fost motivul pentru care a susţinut ca dvs. să nu fiţi primit în PNL anul trecut?

V.M.: Cu acest angajament el a venit în faţa lui Dan Vîlceanu ca să nu mă primească pe mine în partid.

Rep.: Dvs. veţi mai candida în 2020?

V.M.: Am şi eu posibilitatea să candidez în 2020. Mă gândesc că ALDE va rămâne fără candidat la Drăguţeşti. În 2008, eu am câştigat alegerile când era domnul Tăriceanu preşedinte al organizaţiei PNL la nivel central.

Rep.: Credeţi că ALDE rămâne fără candidat şi candidaţi dvs. din partea acestui partid?

V.M.: Nu, dacă trece Popescu. Pecingină şi-a luat angajamentul clar că Popescu va trece la PNL de la ALDE. A ştiut el de ce a promis. Mă gândesc că nu o să candideze Pecingină din partea ALDE! Ci o persoană care cunoaşte cât de cât doleanţele şi problemele comunităţii din Drăguţeşti.

Rep.: A funcţionat sau nu alianţa PSD-ALDE când aţi candidat dvs. din partea PSD?

V.M.: În 2017 s-a mers pe un singur candidat, inclusiv la nivel central, începând de la Cârciumaru, Văcaru, viceprimarul, Ungureanu, nu mai vorbesc despre unii directori din minerit ca alegerile la Drăguţeşti să fie câştigate de actualul primar de la ALDE, Ion Popescu.

Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: