Marian Rotaru: Sunt cel mai vânat director  

Şeful Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu spune că este „cel mai vânat” dintre directorii instituţiei. Nu a spus explicit de către cine, dar a dat de înţeles că este vorba despre unii dintre subordonaţii săi. Marian Rotaru nu înţelege de ce este cercetat disciplinar din nou. Spune că nu a greşit cu nimic, că a făcut ordine în direcţie şi că a reuşit să economisească importante sume de bani la bugetul local.

Reporter: Vă este teamă de o nouă sancţiune disciplinară?

Marian Rotaru: Nu pot să spun dacă mă tem sau nu mă tem. Îmi spun punctul de vedere, iar comisia va hotărî. Este un proces în derulare şi nu pot să vorbesc mai mult despre acest lucru. Ce pot să spun este că de la venirea mea ca director la Direcţia de Patrimoniu am încercat să fac ordine şi cred că am reuşit. Şi dacă unii angajaţi contestă calitatea mea de manager, nu au cum să-mi dea mie lecţii de a conduce, pentru că suntem toţi angajaţi în slujba cetăţeanului şi trebuie să respectăm fiecare fişa postului şi ordinele ierarhice care se dau. Ca să poţi să ai rezultate, trebuie să fii un manager bun, cu mână de fier. Dacă te laşi călcat în picioare de unii angajaţi care probabil au fost învăţaţi până să vin eu şi, după acea, până să vină domnul primar, să aibă altă atitudine, comisia de disciplină va hotărî dacă am fost vinovat sau nu.

Rep.: Vă simţiţi vânat?

M.R.: Nu neapărat vânat. Ştiţi că cine munceşte este de multe ori şi duşmănit. L-am rugat pe domnul primar să îmi dea toate sarcinile care consideră dumnealui, pentru că înainte de a veni dumnealui primar eu am candidat la Primăria Târgu Jiu şi cred că dacă am avut atunci încredere în forţele mele, să conduc o primărie, nu cred că acum n-aş fi în stare să conduc o direcţie. Sunt angajat director la Direcţia Publică de Patrimoniu, sarcinile care mi se dau de către domnul primar încerc să le rezolv în aşa fel încât dumnealui şi cetăţenii municipiului Târgu Jiu care l-au ales să fie mulţumiţi de activitatea pe care o desfăşor eu.

Rep.: V-aţi gândit să demisionaţi din funcţie?

M.R.: Aşa cum spunea şi domnul primar, suntem supuşi greşelilor, dar eu cred că n-am făcut niciun fel de greşeală acum, în perioada aceasta când am făcut atât de multe economii la bugetul local. Nu cred că vreun director de la înfiinţarea Primăriei municipiului Târgu Jiu a avut rezultatele pe care le-am avut eu, mă refer la Direcţia Publică de Patrimoniu. La sfârşitul anului am adus o economie de aproape 500 mii lei numai din faptul că nu am angajat pe posturile vacante alţi oameni, pentru că am considerat că pot să fac treabă cu cei pe care îi am. Acum, refăcând organigrama, pentru a putea să duc la serviciul de parcări alţi angajaţi, o să fac transfer şi o să angajez şi pe posturile vacante pentru a avea performanţe şi rezultate. Degeaba înfiinţăm un serviciu nou de parcări şi nu va merge, atunci chiar voi fi sancţionat pe bune de primarul municipiului pentru lucruri serioase, nu pentru chestiuni că am pus un angajat să facă ceva şi a refuzat. Până la urmă, şi acelea sunt sancţiuni, iar dacă primăria consideră că am încălcat regulamentul, voi fi sancţionat. Dar, până atunci, se pare că dintre toţi directorii sunt cel mai vânat, nu neapărat de conducerea municipiului Târgu Jiu, ci de către unii care nu sunt de acord şi nu consideră că trebuie să-şi facă serviciul aşa cum prevede fişa postului.

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: