Hanu: Motru nu a primit bani pentru că nu are proiecte

Fostul primar din Motru, acum consilier judeţean, a răspuns acuzaţiilor actualului primar Gigel Jianu, care l-a învinuit într-o scrisoare deschisă că nu îi pasă de oraş. Dorin Hanu a susţinut într-un interviu la Radio Infinit că singurul motiv pentru care Motru nu a primit bani este acela că nu are proiecte. Jianu spune că a preluat primăria de la Hanu cu datorii foarte mari, iar prin alocarea de zero lei, Hanu a arătat că nu-i pasă de motreni.

Reporter: Domnul Jianu se plânge că, în calitate de consilier judeţean, nu aţi făcut nimic pentru a primi şi Motru bani la echilibrare.

Dorin Hanu: Domnul Gigel Jianu are numărul meu de telefon, mă sună de câte ori are nevoie. De obicei mă sună să-l pârască pe Cosmin Morega că i-a luat nu ştiu ce jucărie, dar nu m-a sunat pentru a-l sprijini pentru obţinerea de fonduri de la Consiliul Judeţean. De altfel, pentru a obţine fonduri de la Consiliul Judeţean, erau necesare nişte lucruri foarte importante, să ai proiecte europene în derulare pentru asigurarea cofinanţării. Nu este cazul. Se ştie foarte clar, la ora actuală, la Motru nu există proiecte europene în derulare, nici măcar proiecte pe alt tip de fonduri.

Rep.: Spuneţi că Motru nu putea să primească bani?

D.H.: Nu se punea problema de a putea să primească bani, nu erau eligibili. Dacă era posibilitate, eram primul care mă zbăteam. Cum am făcut şi cu cele 9,3 milioane pentru UATAA Motru. Atunci domnul Gigel Jianu nu a făcut scrisoare deschisă în care să ne mulţumească mie şi preşedintelui pentru că am adus bani pentru UATAA. Mi se pare absurd ce a făcut el. Mai mult, din 2016 până acum, de când am plecat eu de la Primăria Motru, fondul de salarii a crescut de la 900.000 de lei la 1,2 milioane. Este o creştere aberantă a fondului de salarii. La ora actuală, Primăria municipiului Motru plăteşte 1,2 milioane de lei numai pentru salarii pe lună.

Rep.: Aţi lăsat primăria înglodată în datorii, aşa cum spune domnul primar?

D.H.: El ar trebui să-şi fundamenteze foarte bine bugetul, să fie foarte atent dacă vrea ca bugetul să-i treacă, să vină cu argumente care să stea în picioare pentru această creştere aberantă a salariilor şi să nu se mai plângă atâta că are datorii. Şi eu, când am preluat în 2004, aveam peste 10 milioane de RON datorii. Nu m-am plâns la nimeni, mi-am văzut de treaba mea, am făcut rost de bani şi am făcut activitatea în Motru să meargă. Am făcut proiecte europene, s-au făcut de toate în municipiul Motru.

Rep.: Mai susţine domnul Jianu că nu vă pasă de Motru.

D.H.: Păi da, nu-mi pasă. Am adus 9,3 milioane de lei la UATAA Motru, să dea căldură la motreni. Vă spun doar atât. Din sumele pe care el le vehiculează că sunt datorii pe care eu le-am lăsat, mai mult de jumătate sunt către societăţi ale consiliului local. Eu nici nu le consideram datorii pe acestea. Fiindcă obligatoriu trebuie asigurate salariile la direcţia publică. Şi aşa face şi el, dă în jur de 300-400 de mii pe lună către Direcţia Publică din facturile pe care le are înscrie. El acum are în jur de 1,1 milioane, eu într-adevăr aveam mai mult, pentru că făceam mai multe lucrări cu Direcţia Publică pe raza localităţii Motru. Sunt nişte lucruri pe care oamenii din Motru le ştiu foarte bine. Sunt eu vinovat, sau domnul Cosmin Popescu, că la ora actuală nu este niciun proiect la Motru?

Vizualizări: 1,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: