Prunariu (PSD): Işfan se hrăneşte cu conflicte

Atac dinspre PSD Gorj la adresa lui Ion Işfan, de asemenea membru al partidului. Inspectorul şcolar general al ISJ Gorj a fost atacat la Radio Infinit de Mihai Prunariu, care îl acuză că este conflictual şi spune că partidul este înjurat pentru că susține un asemenea personaj în fruntea inspectoratului şcolar.

 Reporter: Ați avut o postare dură pe pagina de socializare la adresa lui Ion Işfan, ce s-a întâmplat?

Mihai Prunariu: Există o stare de tensiune în învățământul gorjean de foarte mult timp. Ştiu pentru că mă întâlnesc cu profesorii, stau de vorbă cu ei, discutăm. Sunt o groază de tensiuni care au apărut din cauza comportamentului pe care îl are inspectorul şcolar general, domnul Işfan. Este singura explicație. Este un tip extrem de conflictual şi cu multe probleme. Nu este bine ce se întâmplă, iar singurul vinovat este el, din punctul meu de vedere.

 Rep.: De ce îl considerați vinovat?

M.P.: Pentru că este conflictual, se hrăneşte cu conflicte, tratează oamenii ca şi cum ar fi pe moşia lui şi el ar fi un fel de vechil, toată lumea ar trebui să facă ce spune el. Are un comportament care nu ține nici măcar de un cadru didactic, pentru că el, înainte de a fi inspector general, este cadru didactic. Sunt ferm convins de toate aceste lucruri câtă vreme sunt foarte multe nemulțumiri în învățământ. El generează foarte multe conflicte.

 Rep.: O să discutați problema la partid? Sunteți ambii membri PSD.

M.P.: Eu am sesizat de foarte multe ori şi o să mai sesizez că există o tensiune în învățământul gorjean, care ține de acest comportament pe care îl are domnul Işfan. Până la urmă nu ne putem face că nu pricepem, nu ne putem face că nu ştim ce se întâmplă aici şi nici nu putem băga mizeria sub covor. Până la urmă, o decizie trebuie luată. Au fost foarte multe discuții pe care şi prefectul, şi domnul senator Cârciumaru, şi domnul deputat Weber le-au avut cu domnul Işfan. Dar, discuții degeaba, adică au explicat că nu e bine şi el a continuat. Eu sunt extrem de nemulțumit că ne înjură profesorii şi mă deranjează că girăm nişte comportamente ale unor oameni care generează aceste conflicte.

 Rep.: Şi pe cine să puneți la conducerea Inspectoratului Şcolar?

M.P.: Nu asta e discuția, deşi sprijinul politic pe care domnul Işfan îl are, îl are de la noi, că vrem să recunoaştem sau că nu vrem să recunoaştem. Decizia de schimbare ține de Ministerul Educației şi Cercetării. Până la urmă, dacă de atâta timp conflictele astea nu s-au rezolvat, înseamnă că există o problemă pe care trebuie să o tranşăm într-un fel sau altul.

Vizualizări: 1,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: