Motivul pentru care Ponta o dă şi el în judecată pe Dăncilă

L-a criticat pe Ludovic Orban atunci când liberalul a anunţat că a depus plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD Liviu Dragnea, dar acum e gata să facă şi el un astfel de demers. Victor Ponta spune că are un motiv temeinic pentru a depune plângere împotriva actualei şefe a Guvernului.

Discuţiile despre posibila mutare a contribuţiilor la Pilonul II de pensii, care este unul privat, la bugetul de stat, pentru ca guvernanţii să aibă resursele cu care să acopere promisiunile făcute pensionarilor, îl fac pe Ponta să gândească la o plângere împotriva lui Dăncilă.

„Nu sunt de acord de principiu cu folosirea plângerilor penale în lupta politică (ce a făcut recent Orban am spus deja că este o prostie) - pentru decizii politice (bune sau proaste) se dă socoteală în Parlament şi la alegeri. Când vine vorba însă de banii MEI (şi ai dvs.) acumulaţi la Pilonul 2 de pensii, lucrurile sunt însă total diferite - acei bani NU sunt ai Statului, ci au fost plătiţi de mine (şi de toţi cei care aveau în 2006 sub 35 de ani) şi îmi aparţin. Dacă Guvernul îi va lua, aceasta nu este o decizie politică şi fapta reprezintă infracţiunea de furt calificat sancţionată de Codul Penal! Dacă se vor fura de către Guvern banii MEI acumulaţi la Pilonul 2, voi depune şi eu plângere penală pentru suma pe care am plătit-o în fiecare lună din ultimii 12 ani. Plângerea va fi pentru suma acumulată în contul meu şi împotriva tuturor celor care vor semna Ordonanţa de Urgenţă sau Proiectul de lege”, a explicat Ponta, care a menţionat că nici măcar în 2012, când a venit la Guvern şi a reîntregit salariile şi pensiile nu s-a gândit la o astfel de măsură pentru a face rost de banii necesari.

Ponta a dus discuţiile de luni pe această temă şi mai departe, după ce Dragnea a precizat că românilor li se va da posibilitatea să aleagă singuri dacă mai cotizează sau nu la Pilonul II. Deputatul de Gorj spune că românilor ar trebui să li se dea posibilitatea să aleagă şi dacă banii lor să mai meargă la Pilonul I, cel administrat de stat, mai ales că statul s-a dovedit până acum un prost administrator.

Vizualizări: 572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: