Motivul pentru care salariaţii CE Oltenia cer concedierea

2018 este ultimul an în care salariaţii Complexului Energetic Oltenia care sunt concediaţi colectiv beneficiază de prevederile Ordonanţei 36/2013. Ordonanţa le dă dreptul celor concediaţi la un venit de completare timp de până la 2 ani, asta pe lângă salariile compensatorii primite. CE Oltenia a redus însă programul de concedieri din acest an de la 740 la 200 şi anunţă că nu vor fi aprobate cererile salariaţilor tineri din zona productivă, unde există deja deficit de personal.

Programul de concediere colectivă de la Complexul Energetic Oltenia a intrat deja în linie dreaptă. În aceste zile vor fi notificate sindicatele şi Agenţia Judeţeană pentru Ocupare şi Formare Profesională, iar în jurul datei de 1 mai vor fi date preavizele.

Directorul de Resurse Umane, Sorin Olaru, a spus că sunt deja cereri pentru concedierea colectivă, deoarece este ultimul an în care cei care pleacă pot beneficia de prevederile Ordonanţei 36, care le dă dreptul la un venit de completare pe lângă indemnizaţia de şomaj. Mai mult, cei care au fost încadraţi cu condiţii deosebite de muncă vor beneficia de acestea şi în cele 24 de luni de stat acasă.

Venitul lunar de completare este egal cu diferenţa dintre câştigul salarial individual mediu net pe ultimele 3 luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncă, dar nu mai mult decât câştigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea. Acesta se acordă pe o perioadă între 12 şi 24 de luni, în funcţie de vechimea în muncă a celui concediat.

Directorul Sorin Olaru crede că numărul de 200 de persoane va fi atins doar din cererile depuse de personal TESA şi de salariaţi cu boli grave. Dacă nu, vor fi acceptate cereri de la persoane care îndeplinesc condiţiile de pensionare în perioada acordării venitului de completare.

Vizualizări: 5,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: