Boza anunţă că restructurează TESA

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, anunţă că în luna mai va începe restructurarea aparatului administrativ al companiei. Cel puţin 100 de salariaţi TESA vor intra în planul de concedieri al companiei şi vor primi preavizele la începutul lunii viitoare.

Restructurarea TESA va începe în luna mai, proiectul urmând a fi finalizat până în august, a spus Boza într-o emisiune la Tele3. „Avem un proiect de restructurare a aparatului administrativ. De exemplu, dacă avem patru servicii sub un departament, încercăm să facem două. Vor fi comasări. Procesul va începe undeva în mai şi sperăm ca până în august să avem şi aprobarea Consiliului de Supraveghere”, a spus managerul CEO.

Cel puţin o sută de salariaţi vor intra în programul de concediere colectivă. Asta înseamnă jumătate din cei 200 de salariaţi care vor pleca acasă. „Vor fi circa 100 din TESA-operativ. Avem cereri, avem şi acolo oameni care se apropie de pensie, oameni cu probleme de sănătate. Este ultimul an în care se aplică prevederile Ordonanţei 36. Nu ştiu dacă mai e o ocazie ca asta, aşa că sunt cereri şi din partea lor”, a spus Boza la Tele3.

Planul de concediere, în linie dreaptă

Sorin Olaru, directorul de Resurse Umane al CE Oltenia, a spus că vor fi concedieri la cerere, cu patru salarii medii brute ca plăţi compensatorii, plus celelalte avantaje conferite de Ordonanţa 36. „Planul de disponibilizare a intrat în linie dreaptă. O să trimitem informarea către sindicate şi AJOFM săptămâna asta. Disponibilizările vor fi de la 1 iunie, asta înseamnă că în jur de 1 mai vor intra în preaviz”, a spus Olaru.

Şeful de la Resurse Umane a mai spus că salariaţii tineri din producţie nu vor fi lăsaţi să plece. „Criteriile sunt să fie personal TESA sau oameni cu probleme medicale grave, la cerere. Cred că vom ajunge la 200 numai pe aceste criterii, dacă nu, vor intra cei care îndeplinesc condiţii de pensionare, în ordinea cronologică a îndeplinirii condiţiilor. Anul acesta nu dăm drumul la cerere la nimeni altcineva din producţie. Să sperăm că este ultimul an cu concedieri de personal”, a mai spus Olaru, precizând că în anumite zone este deficit de personal.

Vizualizări: 4,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: