Motivul plecării lui Puiu Diaconescu din politică?

Cu o zi înainte să facă anunţul intempestiv într-o emisiune radio că se retrage din politică, vicepreşedintele liberal Puiu Diaconescu a avut parte de un eveniment despre care nu a vorbit până acum, dar care ar fi putut să îi influenţeze decizia despre care a vorbit şi cu care a lăsat cu gura căscată inclusiv foştii colegi din PSD, nu doar pe cei din PNL Gorj.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat în discuţie pe 25 aprilie dosarul în care Diaconescu a contestat decizia de a fi declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, pe 26 el anunţând că renunţă la politică cel puţin pentru câteva luni.

Întâmplător sau nu, instanţa supremă a fixat următorul termen din dosar tocmai pentru începutul toamnei, adică peste câteva luni, când Puiu Diaconescu va vedea cum stau lucrurile pe scena politică la acel moment. „Admite în principiu cererea de recurs. Fixează termen de judecată la data de 26 septembrie 2018”, au stabilit judecătorii de la Înalta Curte. Recursul a fost formulat de Puiu Diaconescu după ce, în septembrie 2015, Curtea de Apel Craiova i-a respins acestuia contestaţia formulată la raportul ANI prin care era declarat incompatibil. Inspectorii au constatat că în perioada în care era consilier judeţean, firma sa a vândut nişte scaune către Întreprinderea de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean. Pe modelul lui Nicolae Daviţoiu, declarat incompatibil din funcţia de consilier local după ce municipalitatea a plătit la restaurantul acestuia o masă de o valoare modică, la fel şi liberalul Diaconescu riscă să primească în toamnă un verdict final care să îl declare incompatibil.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Diaconescu Puiu, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, întrucât, în perioada 23 iunie 2008 - 28 iunie 2012, S.C. Banatim S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia acesta deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat) a emis o factură fiscală către  S.C. Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj S.A., societate al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Gorj, în valoare totală de 1.330 lei”, se arată în comunicatul transmis de ANI.

Diaconescu a explicat ulterior că e vorba de 14 scaune, dar, în fond, şi Ion Călinoiu şi-a pierdut mandatul de şef al Consiliului Judeţean pentru câteva sute de lei pe care nu le-a menţionat în declaraţia de avere pentru a ascunde faptul că a fost plătit cu acea sumă pentru o activitate pe care nu ar fi avut voie să o presteze ca preşedinte.

Vizualizări: 879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: