De ce vor plăti mai mult cei care merg în 2024 în vacanță în Grecia!

Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști, după ce țara a fost devastată de incendii de vegetație și inundații puternice în 2023. Astfel, românii care vor opta pentru această destinație de vacanță vor plăti mai mulți bani.

Începând cu 2024, turiștii care aleg să meargă în concediu în Grecia vor plăti mai mult ca urmare a creșterii taxei de turism pentru toate tipurile de cazare din țară.

„Taxa de reziliență climatică” se va aplica în funcție de sezonul de călătorie și ar putea fi percepută în perioada martie-octombrie.

Taxa pentru hotelurile de una sau două stele va fi de 1,50 de euro/cameră/noapte, față de 0,50 de euro. Hotelurile de trei stele vor fi taxate cu 3 euro/cameră/noapte, față de 1,50 de euro. Hotelurile de patru stele vor fi taxate cu 7 euro/cameră/noapte, față de 3 euro. Turiștii cazați la hotelurile de cinci stele vor plăti 10 euro/cameră/noapte, față de 4 euro.

Taxele nu vor fi incluse în prețurile operatorilor sale ale agențiilor de turism. Ele vor fi plătite la fața locului, notează Greek Reporter.

Guvernul elen a declarat că se așteaptă ca această nouă taxă să genereze un venit suplimentar de până la 300 de milioane de euro în 2024, ceea ce dublează bugetul rezervelor speciale.

În ciuda dezastrelor naturale cu care s-a confruntat statul elen în 2023, sectorul turismului din Grecia a crescut, perioada ianuarie-octombrie a anului trecut înregistrând 23 de milioane de sosiri aeriene internaționale, depășind cifrele pentru aceeași perioadă din 2022.

Și alte țări din întreaga lume percep aceste taxe. De exemplu, turiștii plătesc suplimentar în Austria, Insulele Baleare, Elveția și Statele Unite.

Galerie foto


Vizualizări: 1,586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: