Motociclistul Labă, omorât pentru o înjurătură!

Deşi nu a fost niciodată la vreo competiţie de profil, Costel Labă e cunoscut printre gorjeni pentru pasiunea sa pentru motociclete, una care l-a dus chiar şi în spatele gratiilor, luni seara el sfârşind însă în mod tragic, după ce a fost pus la pământ cu o lovitură primită direct în faţă. Agresorul a ripostat astfel pentru o înjurătură, lovitura fatală pe care i-a dat-o lui Labă fiind regretată amarnic apoi, bărbatul fiind încătuşat şi riscând ani buni de puşcărie de acum încolo.

Costel Labă locuia în zona Griviţa şi venea destul de des la un bar din zona fostului complex comercial Runcu, luni seara el fiind aici cu o femeie care, după producerea crimei, i-a îngrozit pe privitorii de pe margine cu sângele pe care îl avea pe faţă. Femeia, băută bine, spunea că încercase să îi facă respiraţie gură la gură victimei, eforturile sale fiind inutile însă. Scandalul s-a produs luni în jurul orei 22.00, Labă şi cu agresorul său nemaiîntâlnindu-se vreodată până acum.

Viorel Constantin Başalderu, un tânăr de vreo 30 de ani din Obreja, venise la cârciumă pentru o bere, la fel ca şi Labă, la intrarea în local cel din urmă vociferând şi comentând prezenţa celuilalt. Între cei doi s-a produs o mică altercaţie, Labă a mai spus o înjurătură, iar Başalderu nu şi-a mai stăpânit nervii şi l-a lovit pe acesta direct în figură. Motociclistul s-a prăbuşit la pământ instantaneu, iar impactul cu asfaltul i-a fost fatal. Acesta nu s-a mai ridicat de jos şi nici măcar nu a mai mişcat, deşi prietena cu care venise la o bere încerca să îl resusciteze.

Eforturi disperate au făcut şi medicii de la Ambulanţă sosiţi în grabă, însă nimeni nu a mai putut să îl readucă la viaţă pe Costel Labă. „Noi am fost chemaţi pentru un scandal în stradă. Aici am găsit o persoană în stop cardio-respirator. Am început imediat resuscitarea, dar în zadar. Era cu lovituri grave. Am făcut tot ce se putea face, dar nu am mai putut decât să constatăm decesul”, a spus medicul Maria Boncea, de la Ambulanţa Gorj.

Cătuşe pentru agresor

Pentru poliţişti prinderea autorului crimei nu a fost o treabă complicată pentru că Başalderu a recunoscut imediat faptele. Agentul firmei de pază care se ocupă de securitatea localului unde a avut loc tragedia a intervenit imediat după producerea incidentului şi l-a imobilizat pe agresor, predându-l imediat Poliţiei. Bărbatul a fost audiat în noaptea de luni spre marţi şi ieri dimineaţă a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în cursul zilei fiind dus la instanţă pentru a fi arestat preventiv.

Başalderu este acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, o acuzaţie care îi poate aduce ani grei de închisoare, recunoaşterea faptelor uşurându-i însă un pic situaţia în care a ajuns acesta, bărbatul regretând faptele, mai ales că are acasă un copil minor. În ceea ce-l priveşte pe Costel Labă, trupul său neînsufleţit a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cauzelor decesului.

Vizualizări: 269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: