Anchetă online! Hoţ dintr-o agenţie de turism, căutat pe Facebook

Administratorul unei agenţii de turism din Târgu Jiu a lansat pe Facebook o campanie de căutare a unui hoţ care a furat din unitatea respectivă un calculator şi sume mici de bani. Camerele de supraveghere din interiorul agenţiei au surprins imaginile în care se vede clar cum tânărul a furat bani şi unitatea de calculator şi apoi s-a făcut nevăzut. Daniel Guţă, administratorul agenţiei de turism, a precizat că oferă chiar şi recompensă celui care poate da detalii despre hoţul surprins de camerele de luat vederi. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj au precizat ieri că în cauză s-a întocmit dosar penal.

Hoţul căutat pe Facebook a intrat în data de 11 mai cu forţa într-o agenţie de turism din Târgu Jiu şi când a văzut că nu sunt prea mulţi bani de furat, acesta a plecat cu unitatea calculatorului. În filmarea postată pe Internet se distinge foarte bine faţa tânărului dar şi faptul că el a sesizat prezenţa camerelor de luat vederi. „Furtul s-a produs în jurul orei 23.00, pur şi simplu a forţat uşa cu un dispozitiv special şi a sustras 15 euro, 20 de lei şi calculatorul crezând că acolo sunt stocate imaginile de pe camera de supraveghere. Poliţiştii comunitari au fost cei care au găsit uşa deschisă, m-au sunat şi apoi a venit şi Poliţia. Eu am făcut plângere, le-am pus la dispoziţie filmările dar fără rezultate aşa că m-am decis să postez pe facebook imaginile şi filmuleţul, poate vede cineva”, a spus Daniel Guţă, managerul unei agenţii de turism din Târgu Jiu. Târgujianul susţine că este foarte important să recupereze unitatea calculatorului pentru că acolo sunt datele clienţilor motiv pentru care şi-ar fi dorit ca şi Poliţia să se mişte mai repede în acest caz. „Datele clienţilor noştri sunt stocate în calculatorul respectiv, el este securizat cu parolă dar niciodată nu se ştie. Am spus chiar pe facebook că ofer recompensă celor care dau detalii despre hoţul respectiv”, a adăugat Daniel Guţă. Poliţiştii din cadrul IPJ Gorj spun că au imaginile respective şi că se fac cercetări amănunţite în acest furt. „Noi am fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că s-a sustras o unitate de calculator dintr-o agenţie de turism, poliţiştii efectuează cercetări amănunţite. În cauză s-a întocmit deja dosar penal pentru furt calificat”, a spus Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

ONLINE

Acesta nu este singurul caz. Pandurul a mai relatat o situaţie de acest fel. Atunci furtul se petrecuse într-o farmacie şi victima încerca să identifice hoţul cu ajutorul prietenilor de pe Facebook.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: