A prejudiciat statul cu 5 milioane de lei

Administratorul unei societăţi din Strehaia a fost reţinut de poliţiştii gorjeni, fiind acuzat de o evaziune fiscală de ordinul a milioane de lei în decursul a doi ani.

Mehedinţeanul în vârstă de 43 de ani este acuzat de oamenii legii că a înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu reprezentau operaţiuni reale, prin care ar fi prejudiciat bugetul statului statul cu circa cinci milioane de lei. Acesta ar fi făcut tranzacţii cu firme din judeţul Gorj, în special din cartierul Meteor din Târgu Jiu, care desfăşoară activităţi cu fier vechi, în baza unor facturi false. “Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în perioada 10 ianuarie 2011-10 mai 2013, cel în cauză a înregistrat în evidenţele contabile ale unei societăţi comerciale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale. S-a instituit sechestru asigurator pe o clădire şi trei terenuri”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Bărbatul a fost prezentat joi, 28 mai, procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Acesta a spus că nu ştie motivele pentru care a reţinut de poliţişti. ”Nu ştiu. Vorbim după”, a spus scurt acesta.

La parchet şi-au făcut apariţia şi câteva rude etnie romă. Femeile s-au pus pe plâns în faţa parchetului, încă dinainte de a fi prezentat procurorilor.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: