Snopită în bătaie şi omorâtă pentru că se iubea cu un pensionar!

O mamă şi fiul ei de 16 ani din Scoarţa au ajuns în arestul poliţiei pentru 24 de ore, sub acuzaţia de crimă. Cei doi au omorât-o în bătaie de Angela Lupu, o femeie de 44 de ani, care s-ar fi iubit cu fostul soţ al criminalei, respectiv tatăl băiatului. Victima a fost abandonată în şanţ şi a murit apoi la spital. Criminalii au vrut să fugă, fiind prinşi de poliţişti pe un câmp. Băiatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar mama lui a fost eliberată și va fi cercetată în libertate.

crima_scoarta_concubina_1

Teofil Vodislav a lucrat o viaţă întreagă în mineritul din Valea Jiului şi a ieşit la pensie de câţiva ani buni, cu un deceniu în urmă el divorţând de soţia cu care avea un băiat şi o fată. Femeia a rămas în continuare la Petroşani, iar el s-a retras la Scoarţa pentru a-şi trăi liniştit pensia. Cei doi soţi nu au făcut un partaj al bunurilor pe care le aveau şi relaţia dintre ei nu a fost una complet distrusă. Redevenit liber, bărbatul a cedat ispitelor şi s-a încurcat cu o vecină din sat, Angela Lupu, şi ea mamă a doi copii, unul major şi altul de 16 ani, femeia având acasă un soţ cu o operaţie pe creier, de care avea grijă mai tot timpul.

Crima

Prin Scoarţa toată lumea ştia şi vorbea despre relaţia dintre Vodislav şi Angela, vorbele ajungând şi la urechile fostei soţii, care o suspecta pe femeie că are o relaţie cu fosta sa jumătate. Duminică după-amiază cele două s-au întâlnit întâmplător chiar în casa lui Vodislav, unde Angela venise să vadă dacă omul e cumva pe acasă şi e singur. Bărbatul era plecat însă la biserică, iar între cele două femei a izbucnit o ceartă monstruoasă, în care a intervenit, în cele din urmă, şi băiatul de 16 ani al soţilor Vodislav, acesta sărind direct la bătaie, după cum spune o rudă a Angelei.

„Ea a plecat să tundă o vecină din sat, că era de meserie frizeriţă. Nu ştiu cum s-a întâlnit cu cei care au bătut-o, dar şi femeia asta pe care trebuia să o tundă stă tot lângă vecinul ăsta despre care se spune că verişoara mea ar fi avut o relaţie cu el. Am auzit că băiatul de 16 ani face karate sau judo, un sport din ăsta, şi a ştiut unde să lovească exact atunci când a sărit şi a luat-o la bătaie pe verişoara mea. A lovit şi el şi maică-sa şi au lăsat-o pe verişoara mea lată. Nu ştiu cum a ajuns ea într-un şanţ de lângă casa lor, dar acolo a văzut-o un şofer, care lucrează pe maşina de la Primărie de la noi, şi el a oprit, crezând că a fost călcată de maşină. Ea a apucat să îi spună doar că a fost bătută, după care a leşinat”, a povestit, ieri, o rudă a Angelei.

Cătuşele şi înmormântarea

Bărbatul care a descoperit-o pe Angela Lupu în şanţ a sunat la 112 şi a solicitat ajutor, o ambulanţă SMURD preluând-o pe victimă şi ducând-o la spitalul de urgenţă din Târgu Jiu. Aici femeia a decedat însă câteva ore mai târziu, eforturile 

crima_scoarta_concubina

medicilor neputând compensa consecinţele loviturilor încasate de victimă. Mama şi fiul suspectaţi că au snopit-o în bătaie pe femeia de 44 de ani au încercat să fugă de acasă când au aflat că aceasta a murit, însă poliţiştii au reuşit să îi prindă pe un câmp şi să îi încătuşeze. Ambii sunt acuzaţi de omor şi riscă 25 de ani de puşcărie, ieri după-amiază fiind prezentaţi unei instanţe cu propunerea de arestare preventivă.

Pentru rudele Angelei Lupu necazurile nu se opresc însă aici. După ce a aflat că soţia sa a murit, bărbatul Angelei a leşinat şi el şi a ajuns la spital, urmând probabil să fie externat azi. Rudele nu au reuşit să facă ieri rost de un loc de veci în cimitirul din Scoarţa şi au fost nevoiţi să caute un teren cu o astfel de destinaţie la Copăcioasa. „Nouă preotul ne-a spus că ea nu şi-a plătit niciodată dările către biserică şi din cauza asta nu ne dă nici pământ şi nu îi ţine nici slujba. Părinţii ei şi alte rude sunt înmormântate aici la Scoarţa, dar dacă părintele nu ne dă voie o să încercăm să găsim înţelegere la Copăcioasa, că acasă nu putem să o ţinem”, a spus un verişor al femeii omorâte în bătaie, trupul neînsufleţit al acesteia urmând să fie ridicat azi de la Serviciul de Medicină Legală Gorj.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: