Motru: Facturi mai mici la încălzire. Căldură mai devreme în calorifere

Motrenii vor avea căldură în locuinţe mai devreme decât în anii trecuţi. Reprezentanţii Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru spun că au început pregătirile astfel încât la 15 octombrie să poată da drumul la sistemul de încălzire centralizată. O altă veste bună este că, din această iarnă, preţul gigacaloriei plătit de populaţie este mai mic.

În anii trecuţi, UATAA Motru furniza căldură atunci când temperaturile scădeau timp de trei zile consecutiv sub 10 grade, monitorizarea raportându-se la intervalul orar 18.00-06.00. Acest program s-a modificat şi va permite pornirea căldurii mult mai devreme. „Spre deosebire de anii anteriori, va porni încălzirea mai devreme. Estimăm că după 15 octombrie va trebui să fim pregătiţi să pornim încălzirea la nivelul oraşului Motru. Legislaţia care stabilea condiţiile de pornire a sistemului centralizat a suferit o mică modificare. E vorba de perioada de timp în care se fac înregistrările de temperatură. Între ora 20.00 şi ora 06.00, trei zile consecutiv de temperaturi care sunt sub 10 grade, obligatoriu sistemele centralizate trebuie să fie în funcţiune. La ora 20.00 e mai rece decât la ora 18.00. Practic, se ia în considerare doar temperaturile nocturne”, a declarat Eugen Corcoaţă, administratorul special al UATAA Motru.

Reprezentanţii uzinei spun că reviziile sunt în grafic, stocurile de pornire au fost constituite, iar unitatea dispune de resursele financiare necesare pentru achiziţia de cărbune şi păcură.

Cea mai ieftină gigacalorie

Motrenii vor plăti mai puţin la căldură în iarna aceasta. „Preţul gigacaloriei este în momentul de faţă la 155 lei, stabilit prin hotărâre de Consiliu Local la începutul anului. Este cel mai mic din România. A scăzut cu 5 lei în 2018 faţă de 2017. Preţul de producţie, de asemenea, a scăzut, este de 178 lei. Diferenţa o suportă primăria, din bugetul local”, a mai spus Eugen Corcoaţă.

Vizualizări: 1,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: