Motru și 12 comune, în scenariul roșu. Care e situația la Târgu Jiu!

Municipiul Motru și 12 comune se află în scenariul roșu, potrivit raportării de duminică a Direcției de Sănătate Publică Gorj. Pragul de 6 la mie este depășit în Crasna (7,87), Samarinești (6,53) și Polovragi (6,32).


Comunele Prigoria, Godinești, Văgiulești și Dănești au depășit rata de îmbolnăvire de 4. Iar incidența cumulată a cazurilor de Covid, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3 cazuri la mia de locuitori în alte cinci comune (Arcani, Jupânești, Cătunele, Mătăsari și Crușeț) plus municipiul Motru.

Cu 281 de cazuri în ultimele două săptămâni, municipiul Târgu Jiu are o rată de infectare de 2,98, fiind la limită de a intra în scenariul roșu.


Rată de peste 2 se mai înregistrează în Lelești, Bumbești-Pițic, Stănești, Vladimir, Târgu-Cărbunești, Bumbești-Jiu, Bălești, Peștișani, Schela, Roșia de Amaradia, Cîlnic, Brănești, Bengești-Ciocadia, Albeni, Baia de Fier, Mușetești, Berlești și Ciuperceni.


Singurele comune fără niciun caz de coronavirus au rămas Căpreni și Negomir.


Gorjul se află în scenariul galben, cu 2,35, duminică fiind raportate 74 de noi cazuri de îmbolnăvire dintr-un total de 317 teste efectuate.

Vizualizări: 4,997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: