Câteva ore pentru internarea unei paciente suspectă de Covid

O femeie de 78 de ani din județul Gorj stat câteva ore în ambulanță până să fie internată în zona tampon a spitalului de pe str. Tudor Vladimirescu. Ambulanța a fost plimbată între diferite secții ale spitalului, pentru că nu erau locuri.

Echipajul de pe ambulanță a povestit faptul că bătrâna a fost refuzată de medicii de la UPU, fiind plimbată ore în șir de la unitatea medicală de pe strada Tudor Vladimirescu la Spitalul 700 și înapoi. Timp de câteva ore, femeia nu a fost primită în nicio unitate medicală pe motiv că nu mai sunt locuri.

”Solicitarea a fost făcută la ora 5:30, iar femeia a fost plimbată între spitalul Tudor Vladimirescu și 700, de cel puțin 4 ori. Femeia a fost plimbată în ping-pong. Nici măcar nu i-au făcut o rază la UPU, nimic. I-au dat doar o pastilă și aia în salvare, nu au băgat-o în spital. Spun că nu sunt locuri la suspecți, de asta nu o primesc”, a povestit unul dintre membrii echipajului de pe ambulanță.

Echipajul trebuia să iasă din tură, însă a stat cu femeia, pentru a nu o lăsa în frig: ”Noi nu avem nicio vină că ne tot plimbă. Noi trebuia să ieșim din tură la ora 07:00, iar mașina stă blocată și un echipaj stă în stația de salvare. Nu putem să lăsăm echipajul în stradă, noi trebuie să-l ducem undeva”, a mai spus ambulanțierul.

Asistenta de pe salvare a povestit faptul că probabil a fost o neînțelegere între medicii din cele două unități medicale. ”Probabil este vorba despre o neînțelegere între medici. Ne plimbăm de ore în șir cu pacienta în salvare. Cei de la Tudor nu i-au făcut nici măcar analizele sau o rază, ceva. Nimic”, a spus asistenta.

În cele din urmă pacienta a fost internată în zona tampon de pe Tudor Vladimirescu, cei de la spital recunoscând că au fost probleme de comunicare.

actualizare: "La nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu se va constitui o comisie de verificare a aspectelor sesizate. Comisia va verifica dacă au fost respectate procedurile și protocoalele medicale în acest caz. După finalizarea anchetei, vor fi comunicate opiniei publice rezultatele și măsurile dispuse", a comunicat conducerea spitalului.

Vizualizări: 2,504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: