Mragnea, specialistul în duie

Voiați ceva care să vă facă să-l regretați chiar și pe ”puie monta”? Perfect. Guvernul Dragnea l-a devansat magna cum laude pe cel Ponta în topul celor mai jegoase cabinete din istoria post-89 a României. Dacă ieri vă vorbeam despre Interne, Apărare, Muncă și Afaceri Externe, astăzi să mai amintim câteva mari reușite. Încă patru, ca să păstrăm ritmul.
În primul rând, la Tineret și Sport este Marius Dunca. Dacă nu vă spune nimic numele, vă ajut eu: era șeful ANPC, ultima instituție care verificase clubul Colectiv, cu O ZI înainte de producerea tragediei. Inspectorii subordonați acestui Dunca au fost la Colectiv, deci, și au spus că totul e ok acolo. Pe cale de consecință, Dunca a fost primul om dat afară de Ponta imediat după producerea incendiului. Ei bine, el se va ocupa astăzi de tineri, din noua sa calitate de ministru al Tineretului și Sportului. Cu tinerii știți deja că se ocupă. Dar cu sportul? Papagalul a zis, după audiere, fix așa (nu e glumă): „Toate sporturile le fac și le practic”. Ceea ce se traduce prin faptul că, vorba cuiva de pe net, singura legătură cu sportul a lui Marius Dunca este că are Eurosport în grila de programe TV.
Și, dacă mai vreți declarații haioase de la audieri, luați-o și p-asta a Anei Birchall: ”România este Grădina Maicii Domnului”. Cu siguranță nu același lucru se poate spune și despre mașinile din România, care sunt niște sanctuare ale lui Satan, este, doamna Birchall?
Vreți și cu Sănătatea? Bine. La Sănătate va fi ministru Florian Bodog, un plagiator recunoscut căruia i-a fost retrasă recent, în septembrie 2016, calitatea de conducător de doctorate pe care o deținea la Facultatea de Medicină din Oradea.
Externe? E Meleșcanu, bre! Același care l-a scos pe Iohannis președinte, înfuriind aproape o țară întreagă, după ce a refuzat să mărească numărul de secții de votare din diaspora, în noiembrie 2014.
Dar poate mai rea decât toate aceste numiri este numirea lui Florin Iordache a Ministerul Justiției. De profesie inginer, mândru sculer-matrițer la fabrica de mobilă din Caracal în tinerețe și prieten intim al lui Năstase și Ponta, Iordache a devenit celebru în acești ani pentru că era omul din umbră al PSD care coordona în Parlament tot ce ținea de modificările Codului Penal. Evident, toate modificările erau făcute cu scopul de a-i pune la adăpost de justiție pe potențialii penali din politică. Ei bine, acest domn conduce acum Justiția. Uitați-o pe aia cu lupul pus paznic la oi. PSD-ul a pus hoțul paznic la Justiție.

Vizualizări: 452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: