Trecere de pietoni din Târgu Jiu, imposibil de traversat

Cetățenii din Târgu Jiu se plâng că sunt nevoiţi să traverseze o stradă din centrul oraşului pe culoarea roşie a semaforului. Este vorba de trecerea de pietoni de la Omniasig spre Banca Transilvania. Semaforul arată culoarea verde doar câteva secunde, iar pentru a trece pe celălalt trotuar, oamenii trebuie efectiv să alerge pentru a nu fi loviţi de mașini.

Culoarea verde ține la acest semafor doar opt secunde, cei mai dezavantajaţi fiind bătrâni. Aceștia cer autorităților să ia măsuri. „E timpul prea scurt. Dacă s-ar putea, să țină semaforul verde mai mult... Nu este posibil așa ceva, adică în doar câteva secunde să traversăm strada. Noi nu mai suntem tineri și ne este greu. Le este greu și lor, dar nouă”, a spus Speranța Firu.

Oamenii spun că nu de puține ori au alergat efectiv pentru a putea trece strada la timp. „Câteodată trebuie să alergăm. Pe căldurile acestea este și mai neplăcut”, a explicat Crina Pleșu. „Eu stau în zonă și văd fel de fel de situații la această trecere de pietoni. Un bătrân a avut nevoie de ajutor să poată trece strada pentru că este timpul foarte scurt, ține prea puțin semaforul verde. Eu am fost miliar și credeți-mă, abia reușesc să trec strada la timp, cât să nu dea mașina peste mine”, a spus un localnic.

Autoritățile locale spun că nu au fost sesizate despre această problemă, dar că o vor rezolva cât de curând. „În prima ședință a comisiei de circulație, o rezolvăm. Vom evalua și vom lua măsurile care se impun. Cel mai probabil săptămâna viitoare vom avea ședința comisiei de circulație. Sunt mulțumit de cum lucrează această comisie și chiar orice sesizare o luăm în discuție. Încet, încet corectăm anumite lucruri. Pentru că lucruri mărețe nu se pot face peste noapte”, a declarat Cristian Toader Pasti, consilier local la Târgu Jiu și președintele comisiei de circulație.  

Galerie foto



Vizualizări: 9,746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: