Parcarea de lângă Mânăstirea Lainici va fi extinsă în doi ani

Se va circula fără probleme pe Defileul Jiului până la sfârșitul acestui an! Este asigurarea venită din partea celor de la Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu. Vor mai rămâne două probleme: parcarea și un pod în zona Lainici. Extinderea parcării din zona Lainici a fost scoasă din proiectul de modernizare a Drumului Național 66. Vor fi realizate câteva sute de locuri de parcare după ce va fi tăiat aproximativ un hectar de pădure seculară. „Mai lucrăm la cele două parcări de pe DN 66. Parcarea și podul de la Lainici vor continua pe o altă finanțare, un alt proiect. Acesta este gata. A fost scos din contract pentru că se întârziau foarte mult lucrările. Există finanțare și interes. Mai avem un hop la Lainici. Podul peste Jiu, este o problemă acolo cu exproprierea. Acest hățis legislativ din țara asta te scoate din minți pentru că nu rezolvăm problemele”, a explicat Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Lucrările la parcarea din apropierea Mânăstirii Lainici vor dura cel puțin doi ani. Urmează perioada în care va fi organizată licitația, iar mai apoi vor demara lucrările. „Întregul proiect depinde de constructor. În această toamnă, se va circula pe asfalt nou, de la Sadu până la Petroșani, în afara zonei din apropierea Mânăstirii Lainici. După discuțiile noastre cu proiectantul, în cam doi ani s-ar termina podul și parcarea”, a conchis Tudor.

În prezent, în preajma lăcașului de cult sunt 60 de locuri de parcare. Potrivit proiectului, locurile de parcare ar urma să ajungă la 300, după finalizarea lucrărilor.

Vizualizări: 1,732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: