Muncă la negru într-un restaurant și într-o cramă

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată al ITM Gorj au depistat, săptămâna trecută, două persoane care munceau fără forme legale de angajare într-o cramă din municipiul Târgu-Jiu, respectiv un restaurant din oraşul Rovinari.

Angajatorii au fost sancţionati, fiecare, cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Unul dintre controale a fost efectuat pe timp de noapte, cu sprijinul Postului de Poliţie Rovinari.

În perioada 18-21 iunie 2019, în domeniul relaţiilor de muncă, au avut loc 26 de controale, fiind sancţionaţi un număr de 13 angajatori, valoarea amenzilor aplicate, pentru încălcarea legislaţiei muncii, însumând 86.000 de lei. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus 115 măsuri cu caracter obligatoriu în sarcina angajatorilor.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au realizat, în intervalul amintit, 13 controale, un număr de nouă angajatori fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare de 45.000 de lei. Cuantumul total al sancţiunilor aplicate de către inspectorii de muncă, în săptămâna 18-21 iunie, se ridică la 131.000 de lei. (A.A.)

Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: