Munceau fără contract la firme din Târgu Jiu și Motru

Trei persoane au fost depistate, săptămâna trecută, de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, prestând muncă nedeclarată la doi angajatori din municipiul Târgu-Jiu şi unul din municipiul Motru.

"Doi dintre angajatori au fost sancţionaţi cu 20.000 de lei fiecare, pentru folosirea în activitate a unor persoane fără forme legale de angajare, iar cel de-al treilea cu 10.000 de lei pentru nerespectarea programului stabilit în contractul individual de muncă cu timp parţial. Cuantumul amenzilor aplicate de către inspectorii de muncă având atribuţii în domeniul relaţiilor de muncă, în intervalul 24-28 septembrie 2018, se ridică la 65.000 de lei", a declarat Neli Matei, purtător de cuvânt al ITM Gorj.

În aceeaşi perioadă, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au sancţionat, cu amendă în valoare de 3.500 de lei, o societate comercială din municipiul Târgu-Jiu pentru neraportarea la I.T.M. Gorj, precum şi necercetarea unui incident de muncă în timpul căruia o angajată a suferit arsuri de gradul III. (A.A.)

Vizualizări: 3,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: