Muncitoare de la Cantina Socială Târgu Jiu, prădată la serviciu

O angajată a Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu a fost prădată de hoţi la începutul acestei săptămâni, chiar în timp ce se afla la serviciu. O persoană necunoscută a intrat în instituţie şi a furat din geanta femeii suma de 100 de lei. Cel asupra căruia se îndreaptă acum toate privirile este un fost asistat social în vârstă de 47 de ani, care ar fi şi recidivist.

Adriana Gârbaci are 45 de ani şi este din Băleşti. Lucrează de 11 ani în cadrul Direcției de Protecție Socială, însă necazul s-a abătut asupra sa la începutul acestei săptămâni. Femeia este una dintre salariatele care servește zi de zi mâncare asistaţilor sociali care beneficiază de masă caldă la cantina din cadrul direcţiei. Luni, în timp ce pregătea rațiile pentru nevoiași, o persoană necunoscută a intrat în vestiar și i-a sustras din geantă ultimii bani pe care îi mai avea. Femeia, care suferă de o boală incurabilă, nu mai are bani acum nici măcar să-şi poată cumpăra medicamentele necesare. Adriana Gârbaci spune că ştie cine i-a furat banii. "Luni, în jurul orei 11, când primeam masă la Cantina de Ajutor Social mi s-au sustras din geanta personală, din portofel, suma de 100 de lei. Erau ultimii bani pe care îi mai aveam până la salariu. Un fost asistat al cantinei noastre. A mâncat la masă înainte, dar acum nu mai beneficiază. Acum, probabil, a venit pe aici că vrea să-şi facă dosar din nou, să servească masa la noi. Probabil că nu are bani, a intrat în vestiar şi mi-a luat banii. Erau foarte importanţi acei bani pentru mine, am probleme de sănătate, am cheltuit foarte mulţi bani pe tomograf, erau ultimii. Am şi un băiat de 20 de ani...Asta este, mai apelez la rude, la colege", a declarat Adriana Gârbaci.

Femeia a povestit că o colegă l-a găsit pe fostul asistat social în vestiar şi că de aceea îl bănuieşte că ar fi fost autorul jafului. "L-a văzut colega mea, era pitit după uşa din vestiar. Când a văzut-o, a luat-o la fugă. Ce să încerci să îl opreşti, mai ales că ştim că fost şi condamnat", a mai spus femeia. 

 Clădire extrem de tranzitată, slab supravegheată

Clădirea în care funcționează direcția nu este supravegheată video. Un singur paznic al unei firme private asigură liniștea în unitate, dar are atribuții mai mult de portar. "Nu avem camere de luat vederi în instituție. Cel pe care îl bănuiește angajata noastră are o poveste mai lungă. Este la noi, la ajutor social, nu lucrează, e bolnav, bea alcool, a fost la noi la Casa Iris dar a fost dat afară în urma unui scandal. A făcut și închisoare. La noi vin aici mulți oameni, nu poți să pui paza să nu îi lase să intre", a explicat Ion Bucică, directorul adjunct al direcției.

Polițiștii au întocmit în acest caz un dosar penal și fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Vizualizări: 1,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: