Bătută, violată şi cu banii luaţi, după pomana soţului

Prin clipe de groază a trecut o văduvă din comuna Slivileşti, care a fost bătută şi violată de doi fraţi din localitate, cu unul dintre ei mai având un conflict în trecut. Femeia a fost băgată cu forţa în locuinţa agresorilor, iar aici a trăit momente pe care nu vrea să şi le mai amintească vreodată. A mers până la cei doi indivizi pentru a le plăti nişte bani pe care îi avea de dat de la pomana soţului său, femeia negândindu-se vreun moment că se va ajunge la aşa ceva, deşi unul dintre agresorii săi are cazierul plin cu astfel de fapte.

Pentru Cornelia Lupu ultima zi a lui ianuarie a fost una de coșmar. Duminică după-amiază femeia a mers la locuința unuia dintre agresorii săi pentru a-i plăti o sumă de bani pe care o avea restantă la acesta, dar, la 55 ani, văduva a fost batjocorită și siluită așa cum nimeni nu s-ar fi gândit vreodată. Frații Constantin și Mihail Cârstenoiu sunt oricum „spaima satului”, mai ales că primul dintre ei are și antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru infracțiuni la fel de violente, pedepsele primite atunci părând să nu fie de vreun folos.

„Am luat bătaie ce nu am luat vreodată în viața mea, de când sunt eu pe pământ. Am fost și trasă și dată de-azvârlita. Mi-a dat cu pumnul la cap, pe corp, pe unde a nimerit. Eu m-am dus până la ei pentru că după ce a murit omul meu am zis să pun copiii lor să care apa la mort, așa cum e obiceiul pe aici, ca să le dau lor niște bani, că îi știam amărâți. Acum am luat banii de ajutor de înmormântare și mi-am plătit datoriile prin sat. Mă dusesem la ei să le achit și lor datoria, dar la poartă când am strigat a ieșit el, al mare (n.r. – Constantin). M-a luat direct la bătaie, m-a pus în cârcă și m-a dus în casă. Am țipat de nu mai puteam nici să vorbesc, dar nu a sărit nimeni în ajutor. În casă el a pus un foraibăr la ușă și o masă după ea, iar apoi m-a legat la mâini cu o sfoară ca să nu mai am ce face. M-a bătut de stau și acum cu picioarele băgată în oțet, că mă gândesc că poate așa mi-o trece loviturile, că nu mai pot”, povestea ieri biata femeie.

A scăpat prea târziu

De două ore de chin a avut parte bătrâna, care spune că la un moment dat, după ce Constantin a batjocorit-o suficient, lângă ea, în cameră, și-a făcut apariția și celălalt frate. „Am crezut că vine să mă scape, pentru că i-am și spus că îl știu că e prieten cu copilul meu, dar el a zis că ce mi-a făcut frate-su îmi face și el o oră. N-a fost chip să mă lase în pace. În viața mea nu doresc la nimeni să se întâlnească cu așa nenorociți”, a spus văduva, vecinii celor doi agresori refuzând ieri să discute despre cele întâmplate.

În cele din urmă, femeia a reușit să scape din mâinile agresorilor săi, dezbrăcată cum era fugind prin curtea plină de nămol doar pentru a ajunge mai repede în stradă, în speranța că o ajută cineva. „La un moment dat am ajuns la telefon și am dat s-o sun pe fata mea, dar el a venit și m-a lovit din nou. În cele din urmă, dezbrăcată cum eram de la brâu în jos, am fugit din casă, desculță, nu a mai contat. Am luat o pereche de pantaloni de-a lor și i-am îmbrăcat când să ies din curte, după ce am văzut că ei nu vin după mine. Desculță am fugit, prin nămol pe acolo, nu a mai contat”, mai spune femeia.

Una dintre fiicele sale spune că a sunat la Poliție imediat după ce a primit apel de la mama sa, mai ales că femeia apucase să își sune o altă fiică, de la Filiași, aceasta fiind cea care a dat alarma. ”Sora mea de la Filiași a sunat și ne-a spus că mama are probleme. Mama, vă dați seama, că prin ce a trecut nu a mai știut nici de 112, nici de cum să mă caute pe mine în telefon. Eu am sunat-o odată și l-am auzit pe unul dintre ei țipând la ea și luându-i telefonul. Atunci am sunat la 112 și am venit repede la ea. Sunase deja și un alt vecin și apoi a ajuns și Poliția”, a povestit fiica victimei.

Căsătorit și cu 4 copii minori

Cei doi agresori au fost încătușați imediat de către oamenii legii, ieri fiind duși la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru și ulterior la instanță cu propunere de arestare preventivă. Unul dintre ei, Constantin, a mai fost în spatele gratiilor, acasă având patru copii pe care însă îi bate ori de câte ori bea peste măsură, după cum spune soția sa. „Eu nu am fost duminică aici pentru că numai ce mă bătuse și plecasem la frate-miu cu copii cu tot. Nu știu ce o fi făcut el pe aici cu frate-su, dar ori de câte ori bea face urât. Din cauza băuturii și pe copii îi bate”, spune Viorica Cârstenoiu, despre soarta celor mici interesându-se ieri și primarul Sorin Bucurescu. „Unul dintre cei doi frați este la ajutorul social și este cunoscut de toată lumea cu antecedente penale pentru că a mai făcut fapte de acest gen. Problema dificilă nu e că merge el la pușcărie, ci că acasă mai are 4 minori care nu au un alt venit. În zilele următoare va trebui să vedem ce facem cu ei, care e soluția cea mai bună pentru că nu putem să îi lăsăm de izbeliște”, a spus primarul.

Vizualizări: 3,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: