Încă o gaşcă de hoţi de bijuterii după gratii

Mai mulți tineri din județ s-au trezit ieri dimineață cu mascații la poartă, după ce DIICOT Craiova a declanșat o anchetă ce vizează un jaf produs anul trecut la o bijuterie din Slovacia.

Hoții au dat atunci o spargere ca în filme și au plecat de acolo cu bijuterii extrem de scumpe pe care le-au adus apoi la Târgu Jiu sau la București, unde le-au vândut la bucată, sub prețul pieței. Anchetatorii au reușit să le dea de urmă, în descinderile de ieri dimineață fiind implicați polițiști și jandarmi de la Dolj, precum și ofițeri ai Serviciului de Combatere a Crimei Organizate de la Gorj și Mehedinți, cercetările beneficiind de suportul tehnic al Serviciului Român de Informații. Descinderile au vizat 15 locații, șapte indivizi fiind ridicați pentru a fi duși la Craiova la audieri, azi aceștia urmând să afle dacă judecătorii emit sau nu mandate de arestare pe numele lor.

„ În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în noaptea de 17/18.05.2014 membrii grupului au pătruns prin efracţie  într-un magazin situat  pe raza localităţii  Trnava, Republica Slovacia, de unde au sustras  bijuterii din aur cu briliante, perle, pietre naturale și mai multe ceasuri din aur, în valoare de 167.000 euro. Din cercetările efectuate în cauză s-a reţinut că suspecţii au pătruns   în incinta magazinului prin  îndepărtarea barelor de fixare din plafonul aflat în pasajul subteran exterior al magazinului, iar ulterior prin spațiul de deasupra plafonului destinat tabloului de distribuție a aerului condiționat. Ulterior, membrii grupului au comercializat o parte dintre bijuterii mai multor persoane din judeţul Gorj şi municipiul Bucureşti. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 4 ceasuri de lux, brăţări şi pandantive din aur precum şi un seif cu cifru electronic. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 7 persoane”, a transmis DIICOT printr-un comunicat de presă.

Vizualizări: 841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: