Naiştii şi fluieraşii din Borăscu cântă la deschiderea Mall-ului

19 copii din comuna Borăscu care formează ansamblul de fluieraşi şi naişti din comună au fost invitaţi să participe la deschiderea noului centru comercial de la Târgu Jiu. Autorităţile locale îi vor sprijini să poată ajunge la acest eveniment. Tinerii au mai fost sprijiniţi şi în trecut de primărie. Instrumentele muzicale cu care participă la eveniment au fost achiziţionate cu sprijinul autorităţilor locale.

Primarul comunei Borăscu, Constantin Ţucu, se mândreşte cu grupul de naişti şi fluieraşi din localitate. Din acest ansamblu fac parte elevi de pe raza comunei de la clasele a IV-a până la clasa a VII-a. Cei mici au fost invitaţi să câte la deschiderea Shopping City Târgu Jiu împreună cu grupul de fluieraşi şi naişti de la Negomir. Aceştia vor concerta vineri, atunci când la noul centru comercial va cânta şi Horia Brenciu. „Începând din anul 2013 am iniţiat înfiinţarea la nivelul şcolii Borăscu a unui ansamblu artistic format din fluieraşi şi naişti. Suntem la început de drum. Am încercat prin toate posibilităţile noastre să le achiziţionăm acestor copii fluiere şi naiuri. Am reuşit să achiziţionăm în primă fază un număr de 15 fluiere şi 3 naiuri, urmează pe parcurs ca toţi copiii care sunt înscrişi în acest ansamblu căruia dorim să-i găsim o denumire să aibă aceste instrumente. Cu diferite ocazii au fost invitaţi la diferite evenimente, precum cel organizat de directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, iar acum au fost solicitaţi să cânte la deschiderea noului centru comercial din Târgu Jiu, împreună cu formaţia de la Negomir”, a spus Constantin Ţucu.

Pentru că ansamblul de naişti şi fluieraşi nu are încă un nume, fiind în curs de înfiinţare, primarul se gândeşte serios să-l denumească Ansamblul „Jilţuleţul”, dată fiind aşezarea geografică a comunei, între Jilţuri.

Cadouri de sărbători pentru copiii din comună

Autorităţile locale din Borăscu promit şcolarilor şi preşcolarilor din comună că şi anul acesta vor primi cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Toţi copiii de pe raza localităţii, şcolari şi preşcolari, vor beneficia de cadouri de sfintele sărbători de iarnă. Cadouri care vor consta în dulciuri, sucuri, fructe, în aşa fel încât bucuria sărbătorilor să fie întâmpinată de aceste daruri. Pe raza comunei, la cele 7 şcoli şi grădiniţe, activează un număr de 278 de elevi şcolari şi preşcolari. Toţi vor primi cadouri. Anul trecut valoarea pachetului a fost în jur de 30 de lei şi anul acest tot în acest preţ ne vom încadra” , a precizat primarul comunei Borăscu.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: