NATO își va extinde prezența în România

NATO își va spori prezența în România, ca parte a măsurilor de reasigurare care sunt luate de către Alianța Nord-Atlantică în semn de răspuns la acțiunile Rusiei din Ucraina, transmite DPA.

"Țările noastre se confruntă cu provocări fără precedent privind securitatea", a declarat presei, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înaintea unei reuniuni a miniștrilor apărării din statele membre.

"Vom lua măsuri privind o prezență corespunzătoare pentru regiunea de sud-est, cu elemente terestre construite în jurul unei brigăzi multinaționale", a adăugat șeful NATO.

România s-a oferit să pună la dispoziție o bază pentru această brigadă, care ar avea în jur de 5.000 de militari și care "ar organiza și facilita activitățile NATO în regiune în privința exercițiilor și a măsurilor de asigurare", a spus Stoltenberg. România ar urma să conducă această brigadă.

Propunerea României este discutată, iar detaliile "vor fi decise mai târziu", a adăugat el.

Premierul român Dacian Cioloș a cerut în trecut o "prezență extinsă a NATO" la Marea Neagră. Și Bulgaria a făcut o solicitare similară, potrivit Reuters. (A.P.)

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: