Necharismatici și circari

Un ziar titra vineri, înaintea congresului PDL, că doi lideri ”lipsiți de charismă” vor candida pentru președinția partidului. Ziariștii aveau dreptate, dacă se refereau la Blaga și Boc. Din păcate pentru (tele)spectatorii neutri și neafiliați politic, singurul candidat charismatic (dar nu neapărat într-un sens pozitiv) era Theodor Paleologu. Sigur, charisma nu e totul. Așa s-ar putea să aibă charismă și Tălmăcean. Și totuși, dacă nu venea Băsescu să mai plângă un pic la pupitru, televiziunile care sperau să rupă audiențele cu transmisiuni live pe toată durata congresului ar fi avut o mare dezamăgire. Eu, cel puțin, m-am plictisit cumplit în restul timpului. Băsescu plânge la mai toate discursurile importante, iar Boc nu a plâns nici măcar când a căzut în emisiunea lui Andrei Gheorghe. Lipsa asta de sensibilitate nu face bine la electorat.

Noroc cu liderii USL, ăia ce m-au mai amuzat. Prin lideri mă refer la Crin și la Victoraș. Parcă mai era unul pe care nu-l filmează niciodată televiziunile. Ăla de la PC. Ați observat? Toate cadrele de la conferințele de presă ale USL îi conțin, în 90% din cazuri, pe cei doi lideri PSD, respectiv PNL. Rareori, când cameramanul se plictisește și i se năzare să micșoreze zoom-ul, descoperim că, de fapt, la masa respectivă stau trei oameni. Unul este... Cum îi zice? Constantin, sau ceva. Mă rog, președintele PC. Băiatul nu vorbește sau, dacă zice ceva, televiziunile nu au dat niciodată vreo înregistrare cu el. Eu nu știu de ce mai vine, toată lumea o să înceapă să creadă că e amantul unuia dintre cei doi politicieni mai cunoscuți pe care îi însoțește. Sau al amândurora.

Cât despre discursul Ponta-Crin, mi-a părut destul de constant în mesaj. Cam aceeași mare problemă cu Udrea și Băsescu și același populism de doi lei. Singurul lucru interesant pe care l-am auzit a fost de la Crin, care i-a invitat pe liderii UDMR, dar și pe Blaga și echipa lui să ”schimbe macazul”. Nu m-am prins încă dacă ăștia chiar vor să nu mai aibă nici o opoziție sau chiar se tem că nu vor face 51% nici măcar uniți și împinși de la spate de măsurile dure ale guvernării Boc. Dacă USL-ul pierde și alegerile viitoare, eu i-aș propune funcția de președinte suprem și de neînlocuit al USL lui Mircea Geoană. Pentru că mai rău de-atât n-ar putea să fie.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: