Nedeia de la Polovragi a început mai devreme

Comercianţii nu au mai avut răbdare până săptămâna viitoare şi au început deja să se instaleze în târgul de la Polovragi. Primii au fost meşterii populari din Vâlcea, Harghita şi Hunedoara. Oficial, târgul de mărfuri are loc în perioada 17-20 iulie, în aceste zile desfăşurându-se târgul de animale. Şi crescătorii de animale din diferite zone ale ţării s-au grăbit să vină la Polovragi înainte cu câteva zile de deschiderea târgului. Vânzările nu au mers însă pe măsura aşteptărilor.

Aproximativ 500 de comercianţi şi-au anunţat prezenţa la cel mai mare târg anual din ţară, organizat la Polovragi de Sfântul Ilie. Deşi mai sunt câteva zile până la deschiderea oficială, au fost amplasate deja terasele cu mici şi bere, tiribombele şi tarabele cu dulciuri şi jucării. Au venit şi primii meşteri populari, meşteşugari în blănărie şi pielărie. „Eu am fost primul comerciant din târg, am venit cu o săptămână înainte de deschiderea târgului, sunt aici încă luni. Vin din apropiere de Slatina şi comercializez căciuli, pieptare, cojoace, tot ce e din piele, din asta trăiesc. Lucrez şi pe loc pentru a nu pierde timpul cât stau în târg”, a declarat Marin Ionescu, meşter popular din Slatina.
Cu toate că spune că vânzările au scăzut, acesta este prezent în fiecare an la târgul de Polovragi. „Vânzările nu mai merg ca în anii trecuţi, dar ne mulţumim cu ceea ce facem. Nu avem altă meserie. Vânzările scad de la an la an, în condiţiile în care noi păstrăm aceleaşi preţuri. Am cele mai mici preţ din târg, preţuri de producător. De exemplu, la mine, cea mai ieftină căciulă costă 20 de lei, iar cea mai scumpă 100 de lei. Merg - nu merg vânzările eu voi mai veni la acest târg pentru că e cel mai mare din ţară”, a precizat Marin Ionescu. Nu numai comercianţii s-au grăbit să vină la Polovragi, dar şi crescătorii de animale. Oficial, târgul de animale se desfăşoară în perioada 14-16 iulie, însă crescătorii au venit să-şi vândă animalele încă de marţi.

Primar Polovragi: Continuăm tradiţia
Autorităţile locale se aşteaptă ca în această perioadă mii de turişti să vină la Nedeia de Sfântul Ilie. Cei care vor ajunge la Polovragi vor putea vizita şi mănăstirea şi peştera din localitate. „Nedeia de Sfântul Ilie este o tradiţie pentru comuna Polovragi. În fiecare an, mii de persoane participă la această sărbătoare. Sperăm ca şi în acest an să ne bucurăm de o prezenţă mare. Ziua de vârf va fi pe 20 iulie, când vor avea loc spectacole susţinute de ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi. La Polovragi sunt aşteptate ansambluri din Sibiu: Jina, Răşinari, Tilişca, din Argeş: Corbi, din Vâlcea: Vaidieni, Băbeni, Horezu, Păuşeşti, din Gorj: Novaci, Baia de Fier, Crasna, Polovragi şi Stăneşti.

Galerie foto



Vizualizări: 3,489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: