Negocieri terminate în coadă de peşte între Călinoiu şi Fugaru

PSD şi PRM au purtat ieri după-amiază primele discuţii privind formarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean, fără nicio concluzie clară. Chiar şi aşa actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, care spune că nu are emoţii pentru majoritatea de care are nevoie în instituţia pe care o conduce în timp ce PRM ar vrea postul de vicepreşedinte. PSD Gorj îşi va stabili mâine persoana pe care o va susţine pentru postul de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean.

În ultimele săptămâni, Ion Fugaru a tunat şi fulgerat împotriva PSD Gorj şi mai ales a lui Ion Călinoiu, dar tonul din declaraţiile sale s-a înmuiat ieri aproape brusc. "Am purtat şi vom purta discuţii pe marginea formării majorităţii care a existat până acum. Până la şedinţă vom mai avea o discuţie. Azi au fost doar nişte discuţii şi ele vor continua şi cu dumnealor, dar şi cu cei de la PDL şi PNL. Noi nu le-am cerut nimic, dar, vă daţi seama, ce partid nu şi-ar dori postul de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean", afirmă Fugaru.

Pe acelaşi ton a vorbit şi Costel Avram, venit de la Deva pentru a conduce negocierile PRM Gorj, acesta urmând să revină şi joi la Târgu Jiu, când, probabil, se va trage linie în discuţiile cu social-democraţii. "PRM, ca un partid ce face parte din Consiliul Judeţean a venit şi a negociat, a avut discuţii cu reprezentanţii PSD-ului. PRM; alături de reprezentanţii PSD şi PNL fac parte din majoritatea existentă în Consiliul Judeţean şi nimic mai mult. Ne interesează soarta judeţului Hunedoara cu colegii din PRM Gorj, pardon, din judeţul Gorj, care vor să lucreze pentru binele locuitorilor judeţului Gorj. Există o majoritate în Consiliu, să vedem cine se ţine de cuvânt în continuare pentru că noi vrem să fim consecvenţi şi cam atât", ne-a declarat Avram.

Fugaru a venit cu întăriri

Cu nici o lună în urmă, şeful PRM Gorj, Ion Fugaru, se plângea de faptul că Ion Călinoiu îl ameninţă şi îi trimite coroane de morţi, dar ieri, cei doi combatanţi au găsit nu doar puterea de a sta faţă în faţă în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean, ci şi zâmbetul necesar pentru o asemenea întâlnire. Discuţiile de ieri dintre cele două partide au fost purtate, pe de-o parte, de Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru, şi de Ion Fugaru, şi alţi şapte membri ai PRM, printre care şi vicepreşedintele de la nivel central Costel Avram, care este şi vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Hunedoara. După discuţiile de ieri, Călinoiu a recunoscut că nu a ajuns la o înţelegere finală cu cei de la PRM, dar a putut spune, în schimb, că nu are emoţii pentru şedinţa în care se va pune problema formării unei noi majorităţi în Consiliul Judeţean. "Am discutat acum sprijinul pe care l-am solicitat pentru alegerea noului vicepreşedinte. Nu aş putea spune că îl avem, dar mai urmează o mică întâlnire şi cred că, da, îl vom avea. Oricum, nu am niciun fel de emoţii pentru vineri", spune Călinoiu.

PNL nu-l schimbă pe Angheloiu

Dan Ilie Morega afirmă că în PNL Gorj nu se discută despre schimbarea lui Radu Angheloiu din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Liderul liberal face aceste precizări înainte de şedinţa în care consilierii sunt chemaţi să  aleagă un nou vicepreşedinte pe postul rămas liber după pensionarea lui Corneliu Popescu.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: