Florescu, de la ciolanul parlamentar la firimiturile lui Călinoiu

Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Ion Florescu, poate fi întâlnit zilele acestea în biroul lăsat liber de cel care este viitorul fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Corneliu Popescu. Fostul prefect ocupă spaţiul respectiv nu ca vicepreşedinte, ci din postura de consilier al preşedintelui Ion Călinoiu.

Florescu a devenit consilier al preşedintelui de la sfârşitul anului trecut, iar până la ocuparea postului de vicepreşedinte vacant prin pensionarea lui Popescu, stă în biroul acestuia. "M-am mutat aici ca să ţin scaunul cald până vine vreun coleg din PSD", spune, glumind serios, fostul prefect.

Florescu a renunţat temporar la statutul de înalt funcţionar public pentru a-l putea consilia pe Călinoiu, lucru care se întâmplă încă de la sfârşitul lui noiembrie. "Eu sunt consilier de ceva mai mult timp, respectiv de prin noiembrie, dar, e drept, în biroul domnului Popescu m-am mutat zilele acestea. La calitatea de înalt funcţionar public am renunţat deocamdată, dar nu definitiv, doar m-am autosuspendat, pentru că legea permite acest lucru, iar formula de acum este singura care îmi permite o viitoare revenire în corpul înalţilor funcţionari publici, în cazul în care ar fi nevoie de aşa ceva", spune consilierul lui Călinoiu. Ion Florescu a fost prefect al judeţului circa o jumătate de an în cursul lui 2009, fiind schimbat în toamnă din funcţia respectivă, după ce PSD, partidul care l-a promovat în acel post, s-a retras de la guvernare în urma scandalului cu fostul vicepremier Dan Nica.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: