Ruşeţ şi Moţa, în horă cu adversarii lui Băsescu

„Mă declar public împotriva prigonirii celor care au făcut altă politică decât noi în campania electorală”, a spus senatorul Ion Ruşeţ vineri, la şedinţa Colegiului Director al PDL Gorj, după cum susţin mai multe surse din partid. Punctul de vedere al acestuia a fost susţinut de Maria Moţa, şefa femeilor democrat-liberale. Afirmaţiile au stârnit revolta acelor pedelişti care şi-au pierdut serviciul în perioada de opoziţie.

Colegiul Director al PDL Gorj a fost un prilej pentru spălarea rufelor în familie, după cum au spus mai mulţi participanţi. Gâlceava a pornit după ce democrat-liberalul Marcel Hoară, care este şi preşedinte al consiliului de administraţie al CE Rovinari, a declarat că angajaţii care au făcut politică în cadrul societăţii în timpul campaniei prezidenţiale vor fi trimişi acasă.

Hoară s-a declarat trist că în complex „s-a făcut propagandă politică, culmea, pentru PSD”. Senatorul Ion Ruşeţ, care şi-a păstrat şi funcţia de lider sindical extrem de bine remunerată, a spus că nu este de acord cu Hoară. „Nu putem să pornim o prigoană, să îi trimitem acasă. Poate mă veţi critica, vă voi spune că nu sunt de acord cu asta”, a declarat Ruşeţ, potrivit surselor citate. Acesta a fost susţinut de Maria Moţa: „Îi împărtăşesc întru totul opinia colegului meu de facultate Ion Ruşeţ, vis-a-vis de această prigoană. Vă reamintesc cine a fost Mischie în Gorj, care a mers cu schimbările până la nivel de portar”. După ce mai mulţi democrat liberali s-au revoltat de faptul că Maria Moţa nu a avut astfel de atitudini atunci când colegii ei de partid erau daţi afară din serviciu, aceasta a retractat parţial şi a spus că este de acord doar cu schimbarea celor care au avut funcţii de conducere.

Mitescu: „Prigoana pesediştilor este inventată”

Inspectorul şcolar adjunct Gheorghe Mitescu a fost primul care s-a revoltat la afirmaţiile celor doi colegi de partid. Mitescu, unul dintre cei daţi afară din Inspectorat de guvernarea pesedistă, a spus că nu înţelege revolta celor doi, deoarece aceştia invocă o prigoană inventată. Surse din partid susţin că Mitescu i-a cerut lui Ruşeţ să dea exemplu de oameni lăsaţi fără serviciu de PDL, deoarece retrogradarea din funcţii a unor directori nu înseamnă prigoană.

La fel de supărat a fost preşedintele interimar al PDL Gorj, Cosmin Popescu, care le-a reamintit pedeliştilor ce a însemnat de fapt prigoana pesedistă. „Poate colega mea Maria Moţa a uitat că atunci când eu, Dan Gavrilescu şi domnul Manţog am fost daţi afară din serviciu, nu din funcţii, nici ea, nici sindicatele nu au avut o poziţie publică de susţinere a noastră”, a spus Cosmin Popescu în cadrul şedinţei.

Ionel Manţog spune la rândul lui că unii aruncă perdele de fum pentru a acoperi faptul că au obţinut rezultate bune la alegerile prezidenţiale în primul tur, iar în al doilea s-a întâmplat „ceva”. „Să nu îmi mai cereţi să păstrez în funcţie acei directori care înainte de al doilea tur au intrat în concediu sau au plecat în delegaţii”, i-ar fi cerut Manţog lui Ruşeţ. Potrivit rezultatelor oficiale, colegiul 4 din care fac parte multe localităţi miniere a avut cel mai bun rezultat în primul tur pentru Traian Băsescu, dar a fost abia pe locul cinci în turul 2, de aici apărând o serie de acuzaţii de trădare.

Moţa: „Nu exclud să candidez la şefia partidului”

Maria Moţa a declarat ziarului nostru imediat după şedinţă că nu exclude posibilitatea de a candida la preşedinţia PDL Gorj în primăvara acestui an, când vor fi alegeri. „Nu ştiu pe cine voi susţine, însă nu exclud posibilitatea de a candida chiar eu pentru această funcţie. Consider că activitatea mea de aproape 15 ani şi rezultatele pe care le-am obţinut în Partidul Democrat Liberal îmi dau acest drept”, afirmă Maria Moţa.

Rezultatele obţinute în Gorj de PDL la alegerile prezidenţiale

Colegiul            Turul I                     Turul II               Creştere

C 1Padeş         9.678 voturi (30,38%)  15.464 (46,8%)  5.786 voturi

C 2 Novaci      8.569 voturi (30,30%)  13.639 (44,68%)   5.070 voturi

C 3 Ţânţăreni   9.724 voturi (35,24%)  14.951 (47,43%)  5.227 voturi

C 4 Motru        9.841 voturi (32,82%)  13.676 (44,11%)   3.835 voturi

C 5 Rovinari     4.728 voturi (31,02%)  8.458 (49,90%)    3.730 voturi

C 6 Târgu Jiu    10.812 voturi (25%)    18.720 (42%)       7.908 voturi

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: