Angheloiu riscă să piardă sprijinul liberalilor

Vin vremuri grele pentru vicepreşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Radu Angheloiu, care riscă să îşi piardă mandatul în cazul în care nu ar susţine protocolul de colaborare cu PDL Gorj. Colegi de partid de-ai acestuia aşteaptă o poziţie tranşantă pe subiectul respectiv, Angheloiu declarând pentru Pandurul că va respecta orice decizie va fi luată la nivel de partid, indiferent dacă iniţial o susţine sau nu.

Şeful organizaţiei municipale a PNL Târgu Jiu, Dian Popescu, este cel care spune că în cadrul organizaţiei poate fi luată în discuţie o eventuală retragere a sprijinului politic pentru colegul său, în cazul în care Angheloiu nu ar susţine colaborarea cu PDL Gorj. Popescu şi-a exprimat speranţa încă din campania electorală că România va fi condusă anul acesta de un guvern PDL-PNL, la nivel central liderii liberali optând pentru opoziţie. Perspectiva unei colaborări în plan local poate genera însă noi convulsii în teritoriu, unii liberali suspectându-l pe Angheloiu că şi-ar dori mai mult o colaborare cu PSD, decât cu PNL la nivel de judeţ.

"Anul acesta va fi unul în care toţi politicienii vor trebui să aibă poziţii tranşante. Eu unul nu depind de nimeni, nu vreau funcţii publice, aşa cum am mai spus-o şi, atunci, îmi permit să fiu tranşant aşa cum trebuie să fie şi ceilalţi colegi ai mei. În privinţa lui Radu Angheloiu, el trebuie să respecte deciziile luate la nivel de organizaţie şi spun asta pentru că, din comportamentul său, se poate înţelege că lucrurile nu ar sta chiar aşa. Delegaţia Permanentă îi poate retrage oricând sprijinul dacă nu respectă o decizie a sa, lucru la care sper să nu se ajungă însă", afirmă Dian Popescu.

Angheloiu e de acord cu PNL-

Vicepreşedintele Radu Angheloiu afirmă, în schimb, că decizia Delegaţiei Permanente a PNL Gorj este obligatorie şi pentru el, motiv pentru care nu crede că vreunul dintre colegii săi ar trebui să îşi facă probleme în privinţa sa. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean spune că va respecta orice decizie pe care o va lua conducerea PNL Gorj, liberalii şi democrat liberalii urmând să formeze în perioada următoare, alături de PRM, o nouă majoritate în Consiliul Judeţean.

"Eu nu sunt în echipa de negociere dintre PNL şi PDL Gorj, nu ştiu dacă au fost discuţii pe acolo, dar nu cred că domnul Dian Popescu sau alţi colegi de-ai mei ar trebui să ia de bun tot ce aud la radio şanţ. Dian Popescu era în Delegaţia Permanentă de pe 28 decembrie când am spus-o tranşant în faţa tuturor colegilor că voi respecta orice decizie va fi luată. Hotărârea Delegaţiei Permanente e valabilă pentru toţi membrii, inclusiv pentru mine, ca să fie clare lucrurile. Nu ştiu de unde s-a tras concluzia că lucrurile ar sta altcumva. E drept că Biroul Politic Naţional are o decizie în baza căreia este permisă colaborarea între structurile teritoriale ale PNL şi ale PSD, dar dacă la Gorj s-a decis altceva eu trebuie să respect hotărârea Delegaţiei Permanente şi asta voi face", a menţionat Angheloiu.

Negocieri după buget

În privinţa negocierilor pe care cele două filiale ale PDL şi PNL Gorj trebuie să le aibă pe marginea unei viitoare colaborări la nivel de judeţ, cei interesaţi de ele mai au de aşteptat pentru că şefii organizaţiilor vor discuta pe această temă doar după ce va fi votat bugetul de stat pentru anul în curs. Liderul PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, spune că nici el şi nici omologul său de la liberali, Dan Ilie Morega, nu au timp în aceste zile pentru a purta negocieri cu privire la viitoarea colaborare a celor două filiale la nivel de judeţ. Popescu spune că prioritatea zero a momentului o reprezintă votul pentru bugetul de stat, după care va fi timp suficient şi pentru negocieri.

Delegaţia Permanentă a PNL Gorj a votat la sfârşitul anului trecut cu unanimitate pentru o colaborare în plan local cu PDL, democrat-liberalii invitându-i atunci pe liberali la o alianţă ce va fi constituită la nivel de judeţ. PRM ar putea intra, de asemenea, în alianţa respectivă, la nivel de Consiliu Judeţean, instituţie în cadrul căreia este pusă deja în discuţie schimbarea actualei majorităţi deţinute de PSD cu una coordonată de PDL Gorj.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: