Război mocnit la vârful PDL Gorj

Deciziile în PDL Gorj sunt luate nedemocratic, de „o gaşcă”, spune senatorul democrat liberal Ion Ruşeţ. „Probabil prin astfel de atacuri Ruşeţ se pregăteşte de alegerile interne”, îi dă replica preşedintele interimar Cosmin Popescu, dând de înţeles că senatorul râvneşte la şefia filialei. Şeful „din umbră” al filialei, Ionel Manţog, este chiar mai dur şi spune că Ruşeţ minte din motive numai de ei ştiute, deocamdată. Deputatul Militaru pare indecis, adică are ceva nemulţumiri, dar nu ar fi atât de tranşant precum Ruşeţ.

Click aici pentru a vedea stufoasa declaraţie de avere a senatorului Ruşeţ

Mulţi vor să conducă PDL Gorj, aşa că în filială se anunţă o primăvară fierbinte. Nimeni nu se grăbeşte să îşi anunţe candidatura, dar prin culise sunt pomeniţi ca posibili candidaţi Popescu, Hoară, Militaru, Ruşeţ, Adrian Gorun. În culise, lupta pare a se da între Ionel Manţog şi Marin Condescu.

Mulţi vor să conducă PDL Gorj, aşa că în filială se anunţă o primăvară fierbinte. Nimeni nu se grăbeşte să îşi anunţe candidatura, dar prin culise sunt pomeniţi ca posibili candidaţi Popescu, Hoară, Militaru, Ruşeţ, Adrian Gorun. În culise, lupta pare a se da între Ionel Manţog şi Marin Condescu.

Şi-a reclamat colegii la şefii de la Bucureşti

Parlamentarul Ion Ruşeţ şi-a surprins ieri colegii din organizaţie, afirmând că deciziile în filială nu se iau în mod democratic, el nemaiputând fi de acord cu acest mod de lucru. Senatorul s-a plâns public de mai multe lucruri pe care până acum pare să le fi trecut cu vederea pentru a evita o dispută publică. "La şedinţe nu se analizează lista cu persoanele de la deconcentrate, există o gaşcă şi atât. Ei decid, iar acest lucru l-am transmis şi la nivelul conducerii centrale a partidului", spune senatorul.

Ruşeţ, care este şi lider sindical la Complexul Energetic Turceni, denunţă şi schimbările din această unitate, spunând că nu poate să accepte ca politizarea funcţiilor să se facă până la nivel de maistru. Ion Ruşeţ s-a înscris în PDL Gorj în toamna anului 2008, când a şi candidat pentru un post de parlamentar, fiind susţinut şi de sindicatele miniere şi energetice pe care le reprezintă.

Porc mincinos, cu alte cuvinte

Cel mai important director al PDL din CE Turceni este Ionel Manţog, cel care cunoaşte foarte bine problemele din minerit şi energie şi care a avut şi în 2008 un cuvânt greu de spus în numirea şefilor din aceste domenii, în ciuda acuzaţiilor pe care le-a formulat, atunci, PSD la adresa sa. Manţog spune că deocamdată nu vrea să intre în dispută cu senatorul, el având însă un mesaj pentru colegul său de partid. "Domnul Berceanu a spus despre domnul Geoană, atunci când minţea în campania electorală, că este un porc mincinos. Deocamdată, ceea ce pot eu să spun despre domnul Ruşeţ este că nu spune adevărul. El ştie că ascunde adevărul pe care noi, la partid, i l-am spus în faţă şi el acum a început să se răfuiască public cu partidul. Ruşeţ nu spune adevărul şi se dovedeşte un demn urmaş al lui Gorgotă, Vişoianu şi alţii care s-au situat pe aceeaşi linie", afirmă Manţog.

Ruşeţ îi ţine de  mână pe pesedişti

Actualul preşedinte interimar al PDL Gorj, deputatul Cosmin Popescu, susţine, la rândul său, că acuzaţiile lui Ruşeţ sunt formulate în contextul în care în filială vor avea loc alegeri interne, senatorul putând fi unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al organizaţiei. "Dumnealui îşi pregăteşte probabil terenul pentru alegerile interne din această primăvară. Nu l-am văzut având vreo reacţie acum doi ani, ca lider sindical, când eu şi alţi colegi din fruntea filialei, am fost trimişi în şomaj doar pentru că eram de la PDL şi altcineva era la guvernare. Schimbările de la Turceni, cele care există, pentru că nu sunt foarte multe, nu sunt decât o rotire a celor de acolo între ei, iar dacă domnul Ruşeţ îi ţine de mână pe cei de la PSD nu are decât", spune Cosmin Popescu.

Militaru, pe poziţie de neutralitate

Preşedintele interimar al PDL Gorj mai afirmă că deciziile în organizaţie sunt luate "democratic, prin vot secret" de membrii Biroului Permanent Judeţean, Birou din care face parte şi Ruşeţ, dar şi celălalt deputat al filialei, Constantin Severus Militaru.

Deputatul Militaru declară şi el că nu poate vorbi despre o "gaşcă" în fruntea PDL Gorj, el menţionând că are propriile nemulţumiri despre felul în care este condusă filiala, dar pe care nu le face publice în acest moment. "Nu se poate vorbi de un spirit de gaşcă, deşi poate că unele decizii ar trebui discutate mai în amănunt cu parlamentarii. Hotărârile importante s-au luat prin consens, iar lucrurile care s-au decis fără noi nu sunt atât de semnificative pentru ca eu să am motive temeinice să mă plâng la presă. Sunt lucruri care ţin de o oarecare normalitate şi de aceea eu nu aş pune problema atât de tranşant precum colegul Ruşeţ", afirmă deputatul Militaru.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: