Nelu Pavel, absolvent de facultate cu licență

Liderul romilor din județ, dar și consilier județean din partea PSD, Nelu Pavel, este de acum încolo absolvent cu acte în regulă de studii universitare. Asta în condiţiile în care cu greu au luat bacalaureatul acum câţiva ani.

Deși poate părea greu de crezut, în contextul în care acum câțiva ani acesta ținea prima pagină a ziarelor cu încercările sale de a promova examenul de Bacalaureat, Pavel a susținut ieri și luni ultimele examene, prezentându-și lucrarea de licență, tema sa fiind una de care nu era străin, el alegându-și ca subiect strategia de dezvoltare a comunităților de romi. Despre strategia respectivă s-a discutat recent și în Consiliul Județean, Pavel spunând că s-a implicat în acest demers pentru a le arăta tinerilor din comunitățile de romi că pot să învețe carte și să își schimbe viața în bine.

„Eu am 46 de ani și, cu toate acestea, am reușit iată să trec cu bine și de examenul de licență. Am vrut să le arăt celor mai tineri că poți să înveți carte toată viața, dar și să le transmit un mesaj, că e mult mai bine să înveți atunci când e vârsta pentru așa ceva. Eu când aveam vârsta lor nici nu se punea problema ca noi, romii, să mergem la școală. Acum lucrurile sunt complet schimbate și se vor schimba în continuare în următorii ani. Nu știu deocamdată nota de la licență, dar domnii profesori mi-au spus că mă pot înscrie lejer și la masterat la cât de bine m-am prezentat, iar acum mă gândesc dacă o să fac și acest pas în viață”, spune Pavel, care, de luna trecută, este și membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, nu de mult acesta insistând să fie lăsat să candideze pentru a deveni senator de Gorj din partea PSD, cererea nefiindu-i însă acceptată de colegii de partid.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: