Vrei adrenalină? Ai pistă de karting la Târgu Jiu!

Tinerii din Târgu Jiu au un motiv în plus să nu se plictisească acum, odată cu începerea vacanţei de vară. Asta pentru că la marginea municipiului Târgu Jiu a fost amenajată o pistă de karting. Pentru iubitorii acestui sport, administratorii pistei organizează şi concursuri, care de regulă au loc în week-end. Şi duminica aceasta se va organiza un concurs dacă vor exista cel puţin 25 de concurenţi.

Pista de karting a fost amenajată în Târgu Jiu, în zona în care se organizează săptămânal târgul auto şi este singura de acest gen la nivel de judeţ. A fost pusă în funcţiune în urmă cu o lună şi nu puţini sunt cei care au testat karturile din dotare. Acest tip de maşini oferă oricărui pasionat o experienţă asemănătoare celor de pe circuitul de Formula 1, datorită formei acestora, acceleraţiei puternice şi manevrabilităţii crescute cu care se iau curbele. Însă nu oricine poate conduce un astfel de vehicul. Au voie pe pistă doar tinerii peste 14 ani, iar cei mai mici numai dacă au urmat cursuri de karting. Pista are 800 de metri şi are în dotare 7 karturi, însă pe pistă intră numai câte 2. “Ne-am gândit că este ceva nou, m-am gândit că este şi o atracţie. Avem mulţi pasionaţi de curse în Târgu Jiu. Cei care sunt pasionaţi mai vin. Mulţi duminica, atunci când este târgul auto acolo, le mai încearcă. Am mai organizat şi concursuri. Intră un singur participant pe pistă care trebuie să scoată într-un anumit număr de ture, un timp cât mai bun. Fiecare intră cu acelaşi cart pe pistă. Am încercat să facem şi nişte cupe. Premiile constau în minute gratuite la karting”, a spus Doru, administrator.

Preţuri

Iubitorii acestui sport trebuie să plătească dacă vor să-l practice la Târgu Jiu. Costurile sunt stabilite în funcţie de minutele de stat pe pistă. Cei care optează pe varianta cu 7 minute vor trebui să scoată din buzunar 15 lei. Sfertul de oră minute costă 25 de lei, iar 30 de minute-45 de lei. Clienţii fideli primesc reducere, anunţă administratorii pistei de karting. Kartingul este considerat o variantă low-cost şi un mod relativ sigur de introducere a piloţilor în lumea curselor de maşini.

CONCURS

Pista este deschisă pentru iubitorii acestui sport în fiecare zi de luni până sâmbătă între orele 17-21.30. Duminica, deschiderea se face la ora 10.30 şi pista este funcţională până la ora 21.30  Administratorii pistei spun că vor organiza şi duminică o competiţie cu premii, dacă timpul va permite.

Vizualizări: 1,948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: