Nevoie mare de medici la Motru. Trei concursuri, niciun candidat!

Spitalul Municipal Motru se confruntă cu o criză de cadre medicale. Trei posturi de medic sunt vacante în momentul de faţă şi toate au fost de cel puţin trei ori scoase la concurs, însă nu se înscrie nimeni. Conducerea unităţii medicale spune că lipsa medicilor este cea mai gravă problemă cu care se confruntă.

La Motru este nevoie stringentă de medic pe medicină internă, radiolog şi medic de laborator. Este a treia oară când posturile sunt scoase la concurs, dar nimeni nu le ocupă. „Pe Medicină Internă am trei medici, dar doi dintre ei sunt la vârstă de pensionare şi îmi trebuie înlocuitori. Am rezidenţi, dar vor veni peste mai bine de un an. Radiolog am unul singur şi în condiţiile în care avem şi tomograf, acum este solicitat. Efectiv nu mai sunt medici în specialităţile respective şi cei care mai sunt preferă să rămână în centrele universitare sau în oraşe mari”, a declarat Alin Efrim, directorul spitalului din Motru.

Rezidenţii nu sunt o soluţie

Nici rezidenţii nu mai sunt o soluţie. Foarte mulţi rezidenţi ajung la Motru şi, după ce termină rezidenţiatul, pleacă în marile centre universitare. „Nici în oraşe, că şi spitalele mari au probleme. Rezidenţii vin, semnează cu noi patru sau cinci ani cât fac rezidenţiat şi când termină, de obicei, pleacă. Le place să ştie că au un loc asigurat în caz că nu găsesc. Chiar e o problemă mare cu medicii”, susţine directorul Alin Efrim.

Lipsa medicilor se resimte în condiţiile în care adresabilitatea către spitalul Motru a crescut în ultima vreme. „Suntem exact pe graniţa cu Mehedinţi şi undeva la 40% din pacienţi sunt din Mehedinţi. La Strehaia nu mai au spital, doar centru de permanenţă şi toată zona asta vine la noi”, a mai punctat Alin Efrim, directorul spitalului Motru.

Vizualizări: 5,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: