Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Niciun concediu de odihnă la SNLO în perioada de şomaj tehnic

Administraţia şi sindicatele din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia au semnat un protocol prin care se prevede că programul de lucru al minerilor pe luna iunie va înceta pe data de 12, aceştia urmând să revină la muncă pe 16 iulie. Sigurele activităţi ce vor avea loc între 13 iunie şi 15 iulie sunt cele de aeraj, pază, control, evacuări ape, precum şi cele care asigură securitatea utilajelor şi a drumurilor de acces la depozitele de cărbune. Singurii angajaţi ai SNLO care vor veni la muncă între 13 iunie şi 15 iulie sunt cei de la livrări cărbune, care, în cazul existenţei unei cereri mai mari de lignit, ar putea fi chemaţi de acasă şi câte şase zile pe săptămână, după cum se arată în protocol. Minerii vor avea zi liberă şi pe data de 8 iunie, a doua zi de Rusalii, prima zi fiind liberă prin lege. Minerii care vor fi trimişi acasă timp de o lună din cauza cererii scăzute de cărbune vor fi pontaţi cu "întrerupere activitate" şi vor fi plătiţi cu 75% din salariul de bază brut şi sporul de vechime. În perioada de întrerupere a lucrului, niciun angajat al SNLO nu are dreptul la concediu de odihnă, iar pentru cei aflaţi în concedii începând cu data de 15 iunie se suspendă acest drept, urmând ca şi aceştia să fie pontaţi cu "întrerupere activitate" şi plătiţi cu 75%. Întreruperea lucrului nu-i va afecta pe minerii aflaţi în concedii medicale. În schimb, angajaţii care vor munci în perioada de întrerupere a lucrului pentru a asigura activităţile de pază, control, evacuare ape, vor fi şi ei obligaţi să rămână acasă în intervalul 16-31 iulie, când vor fi plătiţi tot cu 75% din salariul de bază şi sporul de vechime.
 SNLO îşi întrerupe activitatea începând cu 13 iunie din cauza cererii reduse de lignit, depozitele societăţii fiind pline cu cărbune încă de iarna trecută. Situaţia unităţii face obiectul unei analize ce va avea loc la sfârşitul săptămânii la Târgu Jiu în prezenţa miniştrilor Gheorghe Pogea şi Adriean Videanu. Şefi din mineri şi energie, directori de la Regia de Activităţi Nucleare de la Drobeta Turnu Severin sunt aşteptaţi la Târgu Jiu pentru găsirea unor soluţii care să ducă la revitalizarea mineritului din Oltenia. Deocamdată singurele speranţe ale ortacilor rămân legate de seceta prognozată pentru această vară, secetă care, ca şi frigul iarna, îi ajută pe alţii să redescopere, temporar, e drept, utilitatea cărbunelui din Oltenia. 


Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: