Niciun miracol de Paște. Fără asfalt la Mânăstirea Lainici!

Credincioșii care vor merge la Mânăstirea Lainici, de Paște, nu vor găsi parcarea asfaltată așa cum a promis constructorul, ci tot pietriș. Traficul în zonă este de coșmar, iar, în noaptea de Înviere, șoferii care vor ajunge în zonă vor avea nevoie de multă răbdare. Ca să ducă lucrarea la bun sfârșit, prefectul ia în calcul să le permită muncitorilor să traverseze podul șubred din apropierea mânăstirii cu mașinile încărcate cu asfalt. Acolo au fost impuse restricții de tonaj tocmai pentru că podul este foarte vechi și nesigur.

Pe lângă faptul că nici ritmul lucrărilor nu a fost unul alert, nici vremea nu le-ar permite muncitorilor să toarne acum asfalt, susține prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu.

„Este o săptămână marcată de miracolul Învierii, dar nu ne putem aștepta la miracole în ceea ce privește parcarea sau podul de la Lainici. Constructorul lucrează la parcare, să niveleze stratul de pietriș care este turnat pe jos încercând să pregătească parcarea pentru a fi cât de cât în regulă pentru toți vizitatorii care o să fie în noaptea de Înviere, la mânăstire. Nu se poate turna asfalt în această perioadă. Și timpul este nefavorabil. Trebuie să fie temperaturi de 8-10 grade ca să toarne asfaltul”, a declarat prefectul.

Mii de credincioși, care obișnuiesc să meargă la Mânăstirea Lainici, de Înviere, vor găsi pietriș în loc de asfalt în zona lăcașului de cult.

În plus, prefectul Iacobescu a transmis că se fac expertize ca să le permită muncitorilor să traverseze podul peste Jiu chiar și cu mașinile încărcate cu asfalt deși, în prezent, TIR-urile nu pot trece pe pod tocmai din cauză că expertizele au stabilit că nu este sigur pentru traficul greu. Constructorul știa asta când a încheiat contractul pentru această lucrare și a impus un preț mai mare tocmai din cauza restricțiilor de tonaj impuse în zonă.

„Există și restricții de tonaj pe acel pod. Se face o expertiză la podul provizoriu în așa fel încât, în perioada următoare, să se dea o dispensă din partea CNAIR pentru autovehiculele care transportă material pentru parcare și pentru pod. După Paște, se va acorda această autorizație provizorie pentru a circula anumite autovehicule. Este nevoie de mașini de mare tonaj care să transporte asfaltul. Trebuie transportat în anumite condiții, la o anumită temperatură și nu poate fi dus cu roaba sau cu lopata acolo”, a mai spus prefectul Marcel Iacobescu.

Atât podul, cât și parcarea din Lainici ar fi trebuit să fie gata în octombrie, anul trecut, dar acest lucru nu s-a întâmplat, iar contractul a fost prelungit cu câteva luni. Valoarea contractului este de peste 20 de milioane de lei.  

Vizualizări: 949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: