Anchetă la Direcția Publică Motru. Primar: Vor să-mi facă mie dosar penal!

Este anchetă la Direcția Publică din Motru. Polițiștii au chemat mai mulți angajați la audieri. Încă nu se și exact obiectul acestor verificări, dar primarul Cosmin Morega susține că el este vizat și că totul i se trage din cauza "războiului" cu directorul instituției, liberalul Dan Matei. În replică, acesta neagă orice implicare și spune că nici nu s-a interesat de motivul pentru care mai mulți salariați au dat declarații la Poliția Economică.

Edilul din Motru, Cosmin Morega, își acuză adversarii politici că ar urmări anchetarea sa și actuala conducere a Direcției Publice caută eventuale greșeli din mandatul lui Morega la "cârma" instituției.

"Partea dreaptă a numit directorul Dan Matei cu un singur scop. Să caute orice virgulă, orice greșeală pe care ar fi putut să o facă Morega, să găsească ceva fapte penale, abuz în serviciu. Sunt într-o disperare maximă de a mă încurca pe mine. Domnul Matei a dus această societate în cap. Nu știu dacă va avea vreo șansă această societate. La sfârșitul anului, a avut pierderi de șapte miliarde de lei, zeci de miliarde datorii. Să-l numesti încă o dată este o nebunie. E clar scopul. Este un om ușor de manevrat", a declarat primarul din Motru, Cosmin Morega.

Morega l-a acuzat pe Dan Matei că ar fi în spatele verificărilor pe care le fac acum polițiștii în Direcția Publică din municipiu și că se urmărește să-i fie deschis dosar penal. "Nu o să aibă ce să găsească. E o echipă. Contabilitate, maiștri, parc auto, oameni care au făcut recepții. A verificat Curtea de Conturi, au verificat Finanțele, Poliția, DNA, dar ei caută fel și fel de găinării să-mi găsească mie o problemă. Caută să-mi facă un dosar penal. Este o reclamație acum. Se știe cine este în spatele ei", a mai adăugat edilul din Motru.

De cealaltă parte, Dan Matei exclude vreo implicare în aceste audieri. Spune că nici nu a întrebat salariații de ce au fost citați la Poliție. "Am înțeles că este o anchetă a IPJ, au cerut mai multe documente. Mai multi angajati au fost citati. Nu am facut eu plângere, reclamație. Nu am facut nicio reclamatie și nu am nicio legatură cu ancheta respectivă. Cine ar avea interesul și puterea să facă dosare, să influențeze organe de cercetare și mai ales la nivel de Politie Economică. Nici nu știu dacă domnul Morega este vizat de anchetă. Nu știu detalii și nu am întrebat angajatii pentru ca nu am vrut sa apara discutii", a fost reacția lui Dan Matei, la Radio Infinit.

Cosmin Morega a condus Direcția Publică Motru atunci când primăria era condusă de social-democratul Dorin Hanu.

Vizualizări: 2,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: