Niciun olimpic din Gorj nu a luat bacalaureatul

Rezultate catastrofale obţinute de olimpicii gorjeni la sesiunea specială a examenului de bacalaureat. Niciunul dintre participanţi nu a promovat acest examen destinat elevilor din loturile olimpice şi la competiţiile sportive internaţionale. Din Gorj au susţinut bacalaureatul olimpicilor numai sportivi, ce provin de la Liceul cu Program Sportiv, Grupul Şcolar Energetic şi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu. Unul dintre candidaţi a fost eliminat din examenul ce a avut loc la Bacău pentru fraudă, iar ceilalţi nu au învăţat suficient. Promovabilitatea la acest examen a fost de 34, 20%. Cei care au picat mai pot susţine examenul de bacalaureat în luna august a acestui an. Pentru bac-ul din lunile iunie-iulie s-au înscris 5851 de absolvenţi.

Niciun elev din judeţul Gorj, care a susţinut bacalaureatul olimpicilor nu a fost promovat. Bacalaureatul olimpicilor a fost în acest an un dezastru naţional, asta pentru că din cei aproape 900 de elevi au promovat doar 300. Deşi iniţial s-au înscris opt elevi gorjeni pentru a participa la sesiunea specială a acestui examen, doar şase au mers la Bacău pentru a da bacul. Toţi au fost sportivi care practică atletismul şi handbalul, patru provenind de la Liceul cu Program Sportiv, iar restul de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” şi de la Grupul Şcolar Energetic Nr. 1 din Târgu Jiu. Niciunul dintre aceştia nu a reuşit să obţină media 6.00, necesară pentru a promova examenul de finalizare a studiilor. De exemplu, unul dintre sportivii gorjeni a primit 3.20 la Limba română, 2.95 la Istorie şi 3.10 la Geografie, alt candidat a primit la materiile de examen notele 3.90 şi 2.80, iar o altă elevă a obţinut note peste 5.00, însă media sa generală a fost 5.75, fiind declarată respinsă deoarece pentru a promova examenul avea nevoie de media 6.00. Mai mult decât atât, unul dintre sportivii gorjeni a fost eliminat de la ultima probă a examenului, geografia. La nivel naţional la prima probă au fost eliminaţi din examen 20 de elevi după ce au fost prinşi copiind, tentativă descoperită cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate în sălile de examen.

Meditaţiile oferite de profesori, ignorate de elevi

Despre rezultatele obţinute de elevii de la Liceul cu Program Sportiv, directorul unităţii, Cornel Tigveanu, spune că sunt foarte slabe. Mai mult decât atât, elevii nici nu sunt interesaţi de pregătirile pentru bacalaureat oferite de profesorii liceului. „Se  merge în aceeaşi notă ca în anul trecut. Rezultatele sunt foarte slabe, fiind promovaţi doar 30% din candidaţi. Elevii trebuie să înţeleagă că trebuie să se pregătească, profesorii la fel, iar părinţii trebuie să se implice în această pregătire. Noi avem un grafic de pregătire pentru bacalaureat, dar elevii nu vor să participe. Să sperăm că şi în acesta an liceul nostru va avea un procent ridicat, anul trecut clasându-se printre primele opt licee”, menţionează Cornel Tigveanu. De asemenea, Justin Paralescu, inspectorul şcolar general, spune că a fost înregistrat un procent de promovabilitate redus deoarece au participat foarte puţini elevi de la disciplinele teoretice.

SUSPICIUNI

Rezultatul slab obţinut la acest bacalaureat a generat un întreg scandal, ministrul Educaţiei Liviu Pop, emiţând un ordin prin care solicită evaluarea olimpicilor care au participat la examen, existând suspiciuni că au luat parte şi elevi care nu sunt olimpici, în ideea că această sesiune este mai uşoară. Potrivit Comitetului Olimpic Român, în Centrele Olimpice pentru Pregătirea Juniorilor activează 108 sportivi care au vârsta necesară pentru a susţine acest examen, iar la aceasta sesiune s-au înscris 879 de candidaţi.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: