Niculina Stoican cântă la Tismana, de Sfânta Maria

Petrecere mare se anunţă la începutul săptămânii viitoare la Tismana. Tradiţionalul bâlci de Sfânta Maria va fi organizat şi anul acesta, administraţia locală aducându-le localnicilor interpreţi de muzică populară consacraţi, Niculina Stoican fiind cap de afiş.

Oraşul Tismana va îmbrăca straie de sărbătoare începând de luni, 14 august, atunci când a fost programat să aibă loc Festivalul-concurs al „Cântecului, Jocului şi Portului Gorjenesc”. Manifestarea cultural-artistică se află anul acesta la cea de-a 50-a ediţie, fiind dedicată soliştilor vocali şi instrumentişti, ansamblurilor de dansuri şi participanţilor la parada de costume populare. Concurenţii îşi vor etala talentul în centrul civic al oraşului, începând cu orele 15.00. Seara este programat un spectacol folcloric, unde au fost invitaţi mulţi artişti de renume. „Vom avea un spectacol cu artişti consacraţi. Niculina Stoican este invitată, Marian Medregoniu, Florin Grigore, Marcela Fota, Sanda Argint, Andreea Andrei, Valentina Macarie. Va fi şi orchestra condusă de maestrul Aurelian Blondea. Marţi este Gala Laureaţilor, concursul de dansuri populare şi concursul costumelor populare, iar după aceea un concert susţinut de Şcoala Populară de Artă, pe scena în aer liber de la pădurea Şarşori”, a declarat Marian Slivilescu, primarul oraşului Tismana.

Pregătiri pentru bâlci

Bâlciul de Sfânta Maria se va desfăşura în pădurea Şarşori, aşa cum se obişnuieşte de zeci de ani. Câteva sute de comercianţi vor fi prezenţi aici. „Este un islaz sătesc pe care îl scoatem din uz pe perioada bâlciului. Zece zile, până îl curăţăm. A şi fost cosit, curăţit, lucrăm în continuare la el. Comercianţii se înscriu în fiecare zi, cam o treime din capacitate s-a ocupat până acum. O să vină comercianţii de sâmbătă. Deja îşi montează locurile de joacă, parcurile de distracţii, tiribombele”, a explicat primarul din Tismana.

Administraţia locală percepe şi o taxă comercianţilor care vin cu produse şi parcuri de distracţii la petrecerea câmpenească. Cei care solicită loturi de 3.30 metri, cu deschidere la aleea pietonală, plătesc 30 de lei, pentru toată perioada.

BANI

Autorităţile din Tismana au pus la bătaie 12 mii lei din bugetul propriu pentru organizarea manifestărilor din acest an. Banii vor fi folosiţi pentru plata artiştilor invitaţi să cânte, dar şi pentru asigurarea premiilor ce vor fi acordate câştigătorilor festivalului-concurs.

Vizualizări: 3,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: