Ninsori abundente la Rânca. Zăpada a depășit o jumătate de metru! - FOTO

Peisaj de iarnă veritabilă în stațiunea Rânca. A nins abundent de câteva zile, iar zăpada depășește deja o jumătate de metru. Deși drumul național nu le-a pus probleme turiștilor, circulația pe drumurile laterale a fost o adevărată aventură, iar turiștii au avut nevoie de lanțuri și lopeți ca să ajungă la cabane.

Codul galben de ninsori este valabil până duminică, la ora 10. A adus deja ninsori serioase la munte. A nins ca în toiul iernii și s-a depus un strat gros de zăpadă. Peisajul a atras rapid și turiștii la zăpadă. „Am văzut la televizor că va ninge, dar nu ne așteptam să găsim atât de multă zăpadă. Este foarte frumos, ca în povești ninge”, a spus o turistă.

Pentru alții, peisajul nu a fost o bucurie prea mare. „Am venit de la București. Drumul a fost aproape negru până în stațiune, dar când să urcăm la cabană, am constatat că nu era deszăpezit drumul lateral. Am luat lopețile și am deszăpezit noi ca să ne putem parca mașina”, a spus un șofer. „Am pus și lanțurile pentru că pe drumurile laterale nu au prea intrat utilajele și nu înțeleg de ce. Iar ne-a luat iarna prin surprindere. Noi am pus lanțurile antiderapante ca să urcăm la cabană pentru că mi-au patinat roțile. Nu aveam nicio șansă. Chiar și-așa au fost nevoiți prietenii să împingă mașina”, a spus un alt turist.

Cu puține utilaje, primăriile Baia de Fier și Novaci nu au reușit să țină pasul cu zăpada și să curețe drumurile la timp astfel că mulți turiști au avut de așteptat până le-a fost curățat drumul spre pensiuni.

În stațiune, se schiază deja pe trei pârtii în condiții perfecte. În acest weekend, a fost pornit și telescaunul. Cabanierii susțin că peste patru mii de turiști și-au făcut rezervare la munte. 

Galerie foto






Vizualizări: 7,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: