S-a deschis sezonul de schi la Rânca

Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. A fost deschis sezonul de schi în stațiunea Rânca. Nu a mai nins în această săptămână, dar pârtia a fost pregătită cu ajutorul tunurilor de zăpadă care au putut funcționa datorită temperaturilor care au scăzut și până la minus 10 grade.

Primii schiori au putut încerca pârtia M1, din centrul stațiunii Rânca, încă de marți, de Ziua Națională. „M-am dat de când s-a deschis. Noi suntem din Timișoara, dar când am auzit că se deschide sezonul de schi, am decis să mai rămânem o zi la Rânca. Este foarte frumos. Zăpadă este. Mai sunt și porțiuni cu gheață, dar merge pentru câteva ture de schi mai ales că ne era dor”, a spus un tânăr. „Eu am încercat să mă dau cu placa de snowboard. Am învățat anul trecut, dar se pare că mai am de învățat pentru că am căzut de câteva ori”, a spus o tânără.

Cei care nu au avut schiuri și nici curaj să învețe, s-au distrat la una cu cei mici pe săniuțe. Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din stațiune, a explicat că mii de turiști au ajuns la Rânca în această minivacanță. „A fost deschis și sezonul de schi așa cum obișnuim noi în fiecare an. În această minivacanță, în jur de 15 mii de turiști au înnoptat în stațiune”, a mai spus Pănescu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: