Recomandări pentru turiștii care merg la Rânca

Se anunță un week-end plin în stațiunea montană Rânca. Turiștii sunt așteptați într-un număr cât mai mare pentru a se distra pe pârtia de schi, dar și la săniuș. Stratul de zăpadă este numai bun pentru cei care practică sporturile de iarnă. Cu toate acestea, turiștii trebuie să fie foarte atenți atunci când pleacă la drum.

Salvamontiștii gorjeni vor fi la datorie și le recomandă turiștilor să fie foarte prudenți. Șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, spune că toți trebuie să aibă mașinile bine pregătite, dar și echipament special pentru practicarea sporturilor de iarnă.

”Toți cei care vor să meargă spre zona montană a Gorjului trebuie să se gândească că este iarnă autentică. Mașinile trebuie să fie bine pregătite, să aibă lanțuri, cauciucuri de iarnă și puțin nisip. Atunci când ajung în stațiune trebuie să își stabilească foarte bine activitățile pe care le fac, fie că pornesc la simple drumeții prin stațiune, fie că vorbim de zona de creastă înaltă. Aici, turiștii trebuie să ne ceară sfaturi, mai ales în această perioadă există posibilitatea de avalanșă. Pentru cei care vor să practice sporturile de iarnă, începând din acest weekend vor începe să funcționeze pârtiile din stațiune, însă nu știm dacă toate”, a spus Sabin Cornoiu.

Cornoiu vine cu recomandări și pentru cei care vor să se plimbe cu ATV-urile: ”Mare atenție pentru cei care vor să folosească ATV-urile. Toate sunt pe roți, iar acestea alunecă foarte ușor pe zăpadă și gheață pe carosabil. Trebuie să meargă cu viteză mică, tocmai pentru a le putea controla. Au fost înregistrate și în această toamnă evenimente nefericite, iar turiștii trebuie să fie foarte atenți”, a mai spus șeful Salvamont Gorj.

Cornoiu mai afirmă faptul că turiștii care nu merg la schi, ci doar vor să se dea cu sania, trebuie să evite mijloacele improvizate de genul foliei sau capacelor de plastic. Există riscul ca evenimentele nefericite să aibă loc. Salvamontiștii gorjeni și-au suplimentat echipele în această perioadă, iar punctul de Salvare Rânca va funcționa 24 din 24 de ore. În stațiune va fi și o ambulanță Salvamont, în cazul în care vor exista accidente mai grave.

Vizualizări: 5,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: