Ninsori și vânt puternic la munte. Utilajele au acționat continuu!

Iarna s-a instalat deja în zona de munte a județului Gorj. A nins abundent miercuri noaptea și vântul puternic le-a pus probleme drumarilor care au fost nevoiți să acționeze la foc continuu pentru ca drumul spre Rânca să nu se blocheze. Nordul Olteniei este vizat de un cod galben de ninsori și viscol până vineri, la ora 15.

Șase utilaje au acționat continuu pe Drumul Național 67C. A nins abundent și s-a depus un strat consistent de zăpadă. Drumarii au intervenit cu lamele și au răspândit material antiderapant pe șosea. „Ne aflăm sub cod galben. Suntem pregătiți. Avem utilaje în această zonă. Acționăm cu șase unimoguri, două încărcătoare, freza pregătită, material antiderapant avem la Novaci și în Rânca. Acționăm toată noaptea, vom acționa și mâine până se oprește viscolul. Vântul bate foarte puternic, dar lucrurile sunt sub control”, a explicat Bogdan Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Pentru că zăpada proaspăt depusă va atrage un nou val de turiști în zona montană Rânca, drumarii îi sfătuiesc pe șoferi să nu plece la drum dacă nu au mașinile pregătite pentru iarnă. „Să aibă mașinile pregătite, cu cauciucuri de iarnă, să aibă lanțuri în caz că e nevoie. Se circulă destul de bine, dar în condiții de iarnă”, a adăugat Bratu.

Codul galben de ninsori și vânt puternic rămâne în vigoare până vineri, la ora 15.

Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: